9 saker att göra i Antwerpen 


Antwerpen är verkligen en vacker stad som stal mitt hjärta direkt. Jag som aldrig hade varit i Belgien eller i Antwerpen kunde inte riktigt föreställa mig vilken mysiga stad det var. Efter att ha turistat i Antwerpen i 2,5 dag delar jag här med mig att nio trevliga tips ni inte får missa om ni besöker staden.

1. Centralstation 

Den spektakulära och vackra Centralstationen är verkligen värt ett besök både att se utifrån och invändigt även om du inte kommer med tåg. Arkitekturen är otroligt vacker att se på.

2. Comics Station Antwerp 

Inuti den vackra Centralstationen ligger Comic Station Antwerp som har världens längsta inomhus rutschekana och är ett lekland uppbyggt från de belgiska seriefigurerna. Ett måste om man reser mes barn. Men det var barnsligt roligt även för stora med barnasinnet kvar.

3. MAS – Museum aan de Stroom 

MAS- Museum aan de Stroom är nog  en av de absolut snyggaste byggnaderna i staden. Museet är beläget vid hamnen i Antwerpen som bjuder på en enorm utsikt ifrån deras Panorama fönster på varje våning liksom på takterrassen. Det är ett museum som kombinerar olika utställningar på varje våning med en fantastiskt utsikt, där man går våning till våning till terrassen på våning nio.

  

 

4. Red Star Line Museum

Red Star Line Museum kan sammanfattas som ett sjöfartsmuseum med mycket historia om sjöfarten till och från Antwerpen. Mycket sevärd och upplevelserikt.

5. Besök en utsiktsplats

Vi gick högst upp på takterassen på MAS – Museum aan de Stroom och studerade den vackra utsikten över hela Antwerpen. Dessvärre öste regnet ner den dagen, så jag kan bara tänka mig hur mycket vackrare det är när solen skiner. Man ser förmodligen ännu längre då också.

6. Gamla Stan 

Promenera omkring i Gamla Stan kring Grote Markt och titta på alla vackra byggnader, kyrkor, stadshuset och slå dig ner på en mysig restaurang eller bar. Vi åt en mycket trevlig middag på De Bomma precis intill Grote Markt.

7. Antwerpen Zoo 

Gå på Zoo. Det låg precis vid Centralstationen och bredvid vårt hotell så vi passerade det varje dag. Men vi hann faktiskt inte gå in. Vi gick förbi på vägen till tåget och tjuvkollade på de vackra flamingosarna.

8. Ta en tur i pariserhjulet 

Vill du snabbt och enkelt få lite sightseeing och utsikt – ta en runda i parisehjulet.

9. Shoppa på shoppinggatan Meir 

Ta en sväng på shoppinggatan Meir som både har märkesklädesbutiker liksom HM och Zara. Spana in den härliga arkitekturen på alla fina byggnader.


Ena dagen promenerade vi över 20 000 steg och jag tycker att det bästa sättet att upptäcka en ny stad är verkligen att promenera runt i den. Man får se och uppleva så mycket som man snnars troligtvis missar.

Det är även en barnvagnsvänlig stad och jag var mycket imponerad av vår 7 åriga son som även gick runt i staden alla dessa steg utan att klaga. Från hans perspektiv så tyckte han också att det fanns många fina byggnader och tyckte museumen var intressanta.


Har du varit i Antwerpen? Har du kanske något  bra tips som jag missat? 

Spana också in

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *