Två trevliga restauranger i Antwerpen 

När vi var i Antwerpen åt vi på flera olika restauranger men jag tänkte tipsa er om de två bästa restaurangerna som vi var på. 

Burgerij – Trevligt lunch hak 

Våra restaurang besök när vi har barnen med får gärna vara barnvänliga. Burgerij låg ett stenkast ifrån MAS – Museum aan de Stroom som vi besökte en förmiddag. Det var med andra ord bara rakt över gatan från museet. 

Gissa hur gärna vi hade önskat att vi kunde ha suttit på deras härliga uteservering istället för inomhus och regnet öste ner utomhus. 


Men barnen älskade deras stora lekrum som var inglasat och vi kunde ha full uppsikt medan barnen lekte. Hur bra som helst för barnen att leka där i väntan på maten och när de ätit klart. Vi fick en lugn långlunch och njöt av den goda maten. 


Deras lunchmeny hade inte bara hamburgare utan även sallader och wraps. Men är man på en hamburgerrestaurang ska man väl ändå äta burgare. Maken lyxade till det med en dubbelburgare med bacon medan jag och sonen körde ostburgare. Vi var riktigt nöjda med lunchen här. 


Eftersom barnen var nöjda och glada i lekrummet njöt vi även av gokaffe innan vi fortsatte vår sightseeing i Antwerpen. 

De Bomma i Gamla Stan 


En kväll strosade vi runt i gamla stan i Antwerpen och slog oss ner på mysiga De Bomma och åt middag. Jag var SÅ sugen på en Aperol Spritz, så de fick börja min middag istället för förrätt. 

Servitriserna kom in med pyssel till barnen och till och med lilla L satt och ritade medan vi beställde in maten. 


Maten ser kanske inte så jätte mycket ut för ögat, men var väldigt god. Jag åt fem olika sorters fisk i vitvinsås och det var ljuvligt gott. 

Maken gick all in på grillspett. 

Barnens mat 

Barnens mat såg heller inte så rolig ut mer än tallriken. Men faktum är att de båda älskade korven och den tog slut på raket fart. 


Desserten däremot den var riktigt snygg – där hade de verkligen lyckats med dekorationerna. 

En riktigt trevlig kväll med god mat och underbar känsla att kunna sitta utomhus på deras mysiga utservering och äta middag. Hit går jag definitivt gärna igen. 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Roligt att vi rest i varandras fotspår, hihi…Vi gillade också dessa ställen, även om jag inte hunnit skriva om våra besök än. Fick ni också in godisskålarna med notan på De Bomma? 🙂 Hyfsat populärt hos Isac (7 år) kan jag ju meddela…! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *