Jeepsafari i öknen i Dubai

När vi var i Dubai för en månad sedan gjorde vi många roliga aktiviteter. En av de häftigaste upplevelserna var faktiskt att åka på Jeep Safari i solnedgången med Arabian Adventure. Jag har varit i Dubai ofantligt många gånger. Men jag har aldrig tidigare gjort det och detta var verkligen en upplevelse utöver de vanliga. Något som helt klart måste upplevas.

Guidad tur

Resan från vårt hotell JA Palm Tree Court ut i öknen tog ca 1,5 h. Men vi hade en fantastisk guide som berättade massor om Dubai, livet i Dubai och om vad vi såg på resan ut i öknen. Under vägen passerade vi bland annat flera kamel farmer och ett kamelsjukhus?! Sedan detta lilla söta djuret som är ett typiskt djur man ofta ser här i öknen.

Åka på utflykter är verkligen, tycker jag det bästa sättet att uppleva ett nytt land eller en ny kultur. Guideböcker i all ära, men i verkligheten blir det så mycket intressantare och man lär sig så mycket.

Falkshow i solnedgången

Första stoppet blev en falkshow i solnedgången. Ett mycket trevligt ställe där vi strosade i sanden längs palmerna en bit för att komma till ett helt öppet område mitt i öknen.

Här blev det falkuppvisning och vi fick även möjlighet och hälsa på falken på nära håll.

Lilla L var mäkta imponerad av den stora pippin.

Jeepsafari i solnedgången

På vägen till beduinlägret stannade vi till och spanade in jeeparna som körde upp och ner i öknen som våra killar åkte i.

Killarna älskade verkligen själva jeepsafarin i öknen. Det var så häftig utryckte sig äldsta sonen. Upp och ner för sanddynerna. Och sedan stannade de vid sanddynerna och gjorde några coola hopp. Jag tycker de lyckades väldigt bra.

Al Sahara Beduinläger

Av säkerhetsskäl fick inte barn under 2 år åka på själva jeep safarin i öknen. Men vi var nöjda och glada att vara först till beduinlägret Al Sahara och strosade omkring och njöt av den härliga miljön medan vi väntade på killarna. Beduinlägret var stort och jag trodde aldrig det skulle bli helt fullt med folk. Här kunde man slå sig ner och röka vattenpipa på mattorna eller bara hämta en svalkande dryck och njuta av den annorlunda atmosfären.

Kamelridning

Min lilla son var väldigt nyfiken på kamelerna. Vi gick omkring dem och hälsade. Tyvärr blev det ingen kamelridning denna gången. Stora sonen var mest intresserad av sandboardingen.

Välkomstdrink arabiskt kaffe

Som välkomstdrink bjöds det på arabiskt kaffe och dadlar.

Henna tatuering

Om man ville fick man möjligheten att göra en henna tatuering. Det ville såklart äldsta sonen göra. Det var första gången vi gjorde en henna tatuering och vi blev imponerade att den ändå satt fast ganska länge.

Middag

Middagen var en typisk arabisk middag bestående av flera olika mezes. Först var det en stor buffé bara av en massa förrätter och därefter ytterligare en buffé med olika sorters varmrätter och grillat. Det fanns därmed något för alla smaker. Vår yngsta son har nog aldrig ätit så mycket någon gång. Han var helt lyriskt av att få sitta och äta och plocka med maten och smakade det mesta. För att vara buffé var det väldigt fräscht och det märktes att allt var nylagat och färskt.

Sandboarding

Efter middagen blev det sandboarding för hela slanten. I denna backe fick alka som ville turas om och åka på det vi använder som snowboard, fast de åkte på sanden. Maken och sonen åkte gång på gång och hade jätte roligt.

Magdans

I slutet av kvällen blev det uppträdande iform av magdans och arabiskmusik. En väldigt duktig magdansös imponerade med sin dans.

Killarna satt som klistrade vid magdansen. Hon var inte bara duktig utan vacker också!

Detta var verkligen den bästa och mest innehållsrika kvällen på vår Dubai resa. En utflykt som verkligen överträffade våra förväntningar och passade såväl liten som stor.

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.