Restaurang Västersalt på Bokenäset 

Igår åkte vi iväg på en miniweekend hela familjen och checkade in på mysiga Bokenäset. Det visade sig att vi helt enkelt hade valt sommarens kanske varmaste dag, vilket var perfekt eftersom det är vackert beläget precis vid vattnet. 

Restaurang Västersalt 

På kvällen hade vi bokat bord på deras restaurang Västersalt för en tidig middag. De har precis börjar med en ny meny och ett hett tips är att de har ät två betala för en på deras Bistro på vissa rätter mellan 15-17 på eftermiddagen. Det är väldigt prisvärt och perfekt om man önskar en sen lunch eller en tidig middag. 

Jag gillar även när de har en bra barnmeny och det var inga problem heller för dem att fixa mjölkproteinfri kost till vår yngsta son som är allergiska 


Restaurangen var otroligt mysigt inredd och vi slog oss faktiskt ner inomhus i deras sköna soffor. 

Uteserveringen 


Utsikten från deras uteservering är verkligen magisk. Speciellt som denna kvällen vi hade. Men vi valde att sitta inne med barnen, så de slapp gassande sol medan vi åt middag, 

Förrätt 


Till förrätt åt både jag och maken deras räksmörgås. Är man på västkusten så måste man ju självklart äta skaldjur. Solen sken och det var underbart väder, så vi passade på att dels på en flaska rosevin. Valet blev ett ekologisk argentinskt rosevin som here CUMA. Helt nytt för oss, men väldigt gott. 

Varmrätt 

Till varmrätt åt maken deras hamburgare. 


Jag åt deras torskrygg med edamerbönor, sparris och grilljerad potatis. Så himla gott. 

Dessert 

Pannacotta med färska bär och havrecrunch. 


Tre chokladtryfflar.

De hade bara två desserter på menyn. Men med tanke på hur mycket jag och maken älskar sötsaker så var vi bara tvungna att ha något sött på maten. Fantastiskt goda chokladtryfflar och pannacotta. Jag hade nog kunnat äta två desserter själv för de var så goda. 

En riktigt mysig familjekväll med god mat. Hit skulle jag verkligen tänka mig att åka igen och ett perfekt restaurangtips på underbara Västkusten. 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *