Grekiska smakupplevelser på Costas Kitchen på Rhodos

En av de viktigaste sakerna när jag reser utomlands är att äta god mat. Ett extra plus är verkligen när restaurangen ligger precis vid havet.

Läge

Under vår vecka på Sunwing Kalithea Beach på Rhodos, åt vi nästan alla våra måltider på mysiga Costas Kitchen, som verkligen låg precis på stranden vid havet.

Lunch och middagsrestaurang

Costas Kitchen är både en lunch- och middagsrestaurang. På menyn erbjuds främst specialiteter från det grekiska köket. Men de har även sallader, och internationella rätter som pasta, pizza och hamburgertallrik för den som önskar.

Magisk utsikt vid havet

Även fast maten var riktigt god, så var läget det absolut bäst tänkbara på hotellet. Till och med barnen trivdes och njöt bitvis av utsikten. Det var relativt lugnt och stillsamt på restaurangen och vi valde oftast ett bord närmast havet och i ett hörn, så slapp man bli störd av andra familjer.

Buffé restauranger kan lätt bli högljudda och livliga på stora familjeresorts. Men denna restaurangen var verkligen lugn och behaglig att äta på.

En kväll ensamma

Vi hade turen att få en kväll tillsammans bara mamma och jag. Det var verkligen den lugnaste och mysigaste kväll. Vi åt i lugn och ro och njöt av både underbar utsikt över havet, trevligt sällskap och god grekisk mat.

Grekiska smakupplevelser

Jag och mamma åt nästan alltid grekisk sallad eller någon sallad till lunch. Men på kvällarna blev det gärna moussaka eller grekisk gyros med grekisk sallad och tzatziki såklart.

Lollo och Bernie’s Buffet – Gratis för barn under 12 år

Barnen åt varje dag ifrån Lollo och Bernies buffé. Här serverades dagligen ett flertal olika varmrätter, grönsaker, frukt, bröd, smör och glass till efterrätt. Min äldsta son älskade deras spagetti och köttfärsås, som serverades flera gånger under veckan.

Barn under 12 år äter gratis ifrån buffén, om vuxna äter ifrån den ordinarie menyn på restaurangen. Bara måltidsdryck tillkommer.

Allergi vänlig mat

Min yngsta son är ju allergisk mot både ägg och mjölkprotein. Men det fanns ofta pasta eller pommes frites separat, olika korvar, kötträtter, kyckling och grönsaker åt honom. Så det var väldigt enkelt att hitta något som föll honom i smaken.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *