Onkel Tom’s Hütte – Lunchrestaurang med vacker utsikt i Wagrain 

Ett måste i Alperna är såklart att äta lunch ute i backen, helst högst upp på toppen med enormt vacker utsikt. Valet för oss föll på Onkel Tom’s Hütte, eftersom det gick en kabinlift upp till toppen och vi kunde ha med oss lilla L i barnvagnen.


Enklast för oss var det att ta skidbussen som gick mellan Kleinarl och Wagrain som även var gratis. Det tog bara 10 minuter till Grafenberg där vi tog en kabinlift upp till toppen.

En kort promenad från liften låg detta mysiga stället verkligen mitt i backen.


Troligtvis med Wagrains bästa utsikt.


Restaurangens mat var väl egentligen inte så speciell. God burgare, kyckling sallad och sonen åt grillkorv med pommes. Men vi värderade högt den vackra utsikten och att de hade en barnmeny. Luncherna överaskade och var inte så dyra. En lunch för oss tre med dryck gick på 35 Euro. Då drack maken ändå öl till luncherna och en Cola kostade ju nästan lika mycket som en öl. Så det skulle nog ha kostar ännu mer i Svenska fjällen.


På framsidan av restaurangen fanns även en mysig uteservering. Perfekt att sitta och avnjuta lunchen eller något annar gott i solen. Men denna dag vi var där var det kallaste dagen och vi åt lunch lite senare.


Vi är båda väldigt positivt överaskade hur enkelt det var att resa med en bebis i Alperna. Allt gick verkligen hur bra som helst. Man vill verkligen hitta guldkornen, de mysigaste restaurangerna och de bästa utsikterna när man är i Alperna.

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.