Halloween på Gröna Lund 2018

Imorgon är det premiär för årets Halloween på Gröna Lund.  Vi fick äran att komma in i parken igår eftermiddag och testa årets nyheter.

Förra året hade Halloween på Gröna Lund sin första Halloween och satsade stort på det. I år har man satsat ännu mer och har öppet ytterligare tre dagar och slår alltså upp portarna redan imorgon.

Lilla området

Lilla området är som en mysig höstmarknad fylld med höbalar och pumpor. Detta är det ”snälla” området för de yngre barnen. Här träffar man häxan vid sin stora kittel, pumpadrottningen och många andra halloween figurer.

Nytt för i år är att Pettson och Findus huset har förvandlats till ett spökhus. Men ett barnvänligt sådant.

Ny barnföreställning


De har även en ny och rysmysig barnföreställning med namnet ”Museet Skoj & Skräms” spelas varje dag kl. 14 & 16 inne på Gröna Lundsteatern.

Stora området

När man går genom mörkret till andra sidan får man känslan att det blir kusligare och läskigare. Här går Ringmaster clownen omkring och skrämmer upp oss. Han tillhör (O)lustiga huset, där numera en många av clowner springer omkring och skräms. . .

Skräckhuset Motell Hell/o

Skräckhuset Motell Hell/o har i år flyttar till stora scenen, med en stor läskig kyrkogård som man måste gå igenom för att komma fram till Hotellet…

Vi promenerade igenom Kyrkogården, men Motell Hell/o hade inte öppnat, men det gick jag igenom förra året och det var även en skräckupplevelse…. I år sägs det var ännu värre…

Skeppet – Årets läskigaste nyhet

Årets läsligaste nyhet är Skeppet, som är ett  gammalt skepp från orienten och  har en mörk och stormig natt glidit in mot Saltsjön och fäst sina rostiga kättingar längst med Gröna Lunds kaj sida. Skeppets besättning går inte att finna någonstans, men de olika rummen i drakbåtens slitna inre vittnar om mörka händelser. Innanför skeppets skrov döljer sig nämligen en ondska från en tusen år gammal förbannelse. Så lyder historien bakom Gröna Lunds nya skräckhus till årets Halloweenfirande. Den som vågar gå ombord på Skeppet kommer att behöva ta sig igenom 750 kvadratmeter skräck, fördelat på tre våningar och en 200 meter lång labyrint.

Foto; Heidi från Familjeparker.

Helt ärligt vet jag inte hur jag kunde bjuda på detta leende innan… Jag var helt skräckslagen när jag kom ut och ringlade mig runt både Heidi och Diana under sen lååånga promenaden…. Skeppet var definitivt snäppet vassare än Motell Hell/o som jag gick igenom förra året. Gillar du skräck så gör’t!

Virus

Virus är även en nyhet och är deras fd Skrattkammaren som nu är omgjort till ett biomedicinskt laboratorium där allt gått snett. Vi gick in där men fick tyvärr avbryta. Skräck nivån för en 8 åring är relativt stor faktiskt. Så tänk en gång extra innan du går in med barn som är under ålders rekommendationen som är 9 år.

Oturen 

 

O-turen är deras fd Kärlekstunneln  som  en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln, så vattnet är alldeles grönt och ett och annat skräck påslag möter man inne i Oturen. Åldersrekommendation 5 år.

 

Vill du läsa ännu  mer om  Halloween på Gröna Lund hos Christian, Diana eller Heidi som jag var där tillsammans med och även vår testpatrull med barn från 8-15 år. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *