Stockholms bästa shoppingrundor

 Jag lovade ju er en massa Sportlovstips och kanske planerar du en shopping resa till Stockholm med barnen, för er som har större barn. Här kommer i alla fall en hel del generella tips när du besöker Stockholm och gillar att shoppa.

När du är i Stockholm är shopping ett måste. Här finns allt från budget till lyx. För att ta dig runt och inte behöva bära kassarna kan du hyra bil i Stockholm. Parkeringsplatser finns och i city kan du gå till fots för det mesta.

Ska det vara lyxshopping måste du besöka NK (Nordiska Kompaniet) som ligger på Hamngatan inte långt från Sergels Torg mittemot Kungsträdgårdens norra del. Varuhuset erbjuder en hel värld av  svenskt och internationellt mode, skor, svenskt konsthantverk och glas med mera. Alla viktiga svenska märken som Filippa K och en hel våning med bara barnmärkeskläder, leksaker och även prylar till en baby. NK har även designmärken från hela världen. Hos NK Korv & Glass finns klassisk korv med bröd med hemgjord senap och italiensk glass för dig som blivit hungrig av shoppingturen. Har du ännu tid kan du äta på en av nio restauranger som tillhör NK.

 

Vi var på NK flera gånger under julskyltningen som verkligen är fantastisk varje år, så det var nog sist jag var på NK med Oscar. Men jag  går ju gärna dit ensam och shoppar….. Enklast. Men för er med äldre barn är det säkert himmelriket?!

Budgetalternativen är Åhléns City på Drottninggatan vid Sergels Torg. Här finns allt från rengöringsmedel till smycken, från sängkläder till klänningar.  I Gallerian mittemot NK på Hamngatan finns många butiker på en och samma plats. H&M, BR Leksaker, Esprit, Indiska, Hollister, JC, Monki… Du kan äta på flera restauranger, chokladaffärer och glassbarer (frozen yogurt!) eller planera hela ditt Stockholmsäventyr i turistinformationen. Gallerian är kanske det mest fullständiga shoppingcentrumet med parkeringsplats, bankomater, fri WiFi, cykeluthyrning och alltid mycket folk. Gallerian har en förbindelse med Sergelgångens underjordiska butiker. Missa inte Designtorget som säljer funktionella saker för hushållet samt roliga presenter. Designen och idéer kommer från unga nordiska formgivare, flera saker finns inte att köpa någon annanstans. Utbudet byts ut efter några veckor för att få plats med nya infallsrika grejer.

 I Stockholm finns flera butiker, till exempel i Kulturhuset eller på Kungsgatan. PUB är Stockholms äldsta varuhus, det grundades 1882 av Paul U. Bergström. Fokusen ligger på svenska formgivare och det finns flera små butiker (heminredning, mode, design, sport, hälsa) och restauranger. PUB är en liten värld för sig. Förresten jobbade Greta Garbo här på 20-talet! Varuhuset ligger vid Drottninggatan och Hötorget. Varför inte avsluta shopping dagen med en bio på Segrgel? De visar oftast alla filmer du kan önska dig fler olika tidpunkter på dagen.

SoFo står för South of Folkungagatan som ligger på Södermalm. I denna ”stadsdel” hittar du unika second hand och vintage butiker samt kuriosa och moderna antikviteter. Livsstilen är avslappnad, trendig och kreativ. En fika i en av SoFo:s kaféer för att känna av stämningen är ett måste. Stanna till sent på natten om du vill, här finns barer och nattliv avsides ”mainstreamen”.

 Stockholm är fullpackad med shopping centrum och butiker. Vandra på måfå och du kommer att hitta nytt var du än går. Dock är Drottninggatan, Kungsgatan, Götgatan och Västerlånggatan klassiska shoppingmål. Om du har bil, kan du passa på att åka till Täby Centrum, en av Sveriges största shopping centrum med runt 230 butiker, bio, restauranger, flera livsmedelsbutiker med mera. Här finns verkligen allt och du kan gott stanna hela dagen (parkering är dock gratis endast i 3 timmar). Parkeringsplatser finns så det räcker och blir över.

Täby Centrum ligger bara 15 kilometer norr om Stockholm vid E18. Stockholm Qualitiy Outlet ligger i Barkaby, åk E18 norrut mot Enköping. Här hittar du designerplagg till specialpris, bland annat Acne, Björn Borg, Filippa K., Peak Performance, Hugo Boss och Nike. Även Nacka Forum är ett bra alternativ om du har bil. Kolla också in de växlande specialutbuden för att spara ännu mer. Vid Stockholm Quality Outlet hittar du också en av Ikea:s många butiker.

Vart shoppar du helst när du är i Stockholm? Har du några godbitar?

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *