Restaurang Kitchen and Table på Kungsholmen

Kitchen & Table   är Clarion Hotel Amarantens egna restaurang,  som har ett samarbete med kocken Marcus Samuelsson. Restaurangen ligger i hjärtat av Kungsholmen och här vill de främst kombinera Kungsholmen och Manhattan – då de menar att både öarna är lika speciella och de erbjuder en meny med en smakexplosion av Manhattan tillagade på Skandinaviska råvaror.

Igår kväll firade vi maken som fyllt ganska jämt i veckan och avnjöt en tre rättersmiddag på tu man hand i kombination med en staycation på Clarion Hotel Amaranten.

Förrätter

Till förrätt åt jag en jätte god Mother of Cows, som var en Burrata med gröna tomater, ramslök, kallpressad rapsolja och bellaverde broccoli. En riktig sommar inspirerad rätt som var lika god som fin.

Maken gick loss på The Hammered Beef, som var en super god oxfilécarpaccio med västerbottenost, friterad ruccola, piklad svamt och tryffelcréme.

Varmrätter

Till varmrätt åt jag som vanligt fisk som jag älskar. Denna kvällen blev det en jätte god Cod & Nori – som var en bakad torsk beurre blanc med dashi, pak Choi, vitlöksstekt broccoli och  kryddat ris.

Maken gick loss på kött som vanligt. En riktigt bra Butchers Cut – som var en grilland entrecóte med berebere bearnaise, friteradlök och SOHO pommes frites.

Efterrätter

Till dessert åt jag deras nya dessert för säsongen – Strawberries & Stuff – som var färska jordgubbar, sockerkaka, vaniljgrädde toppad med viol. En riktigt somrig och god efterrätt.  Jag passade även på att ta en somrig drink till min dessert – Strawberry Gimlet – som var riktigt söt och typiskt god Lina drink med jordgubbsinfuserad gin, citronsyra och sockerlag.

 

Maken som älskar choklad snäppet mer än mig åt en Ebony & Ivory – som var en jätte god chokladglass med maräng, karamellsås, kaffesmulor och körsbär. Han tog en smarrig Ali Shuffle Bellini – med Champagne, Tonka Bönor och Formenterade rabarber. Kanske den godaste bellinin som jag har smakat! Sommar känsla de luxe på den.

Prisklass

Restaurangens priser är relativt normala för att vara i Stockholm. Förrätterna låg kring 100- lappen, varmrätterna mellan 200-300 spänn och desserterna också kring 100-lappen. Ville man äta aningen prisvärdare hade de en 3 rätters setmeny för 500 kr / pp. Detta kan vara en av de trevligaste restaurangerna på Kungsholmen.

Hitta hit

Kungsholmsgatan 31, Stockholm

Närmaste T-bana Rådhuset (Blå linje) eller Fridhemsplan (Grön linje).

Det är även promenad avstånd från T-centralen / Stockholm City.

 

Har du någon favorit restaurang i Stockholm? Kommentera gärna med restaurangtips. Vi brukar käka mer på restaurang under sommarhalvåret än under vintern faktiskt. 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *