Restaurang Rökeriet på Fjäderholmarna

För oss har det blivit en tradition att åka till Fjäderholmarna varje sommar. Det är en perfekt dagsutflykt för att fly innerstads stressen för några timmar. Man kliver av båten efter 25 minuters härlig båtresa med Strömma och möter direkt lugnet och naturskön miljö.

Fjäderholmarna är ju Stockholms närmaste skärgårds ö. I helgen åkte vi hela familjen ut till Fjäderholmarna och strosade omkring på den mysiga lilla ön och åt en god lunch på Rökeriet Fjäderholmarna.

Förrätter

Vi vuxna avnjöt en god tre rätters lunch medan barnen var hel nöjda med två rätter. Jag beställde in deras populära Toast Skagen gjord på handskalade räkor toppad med löjrom från Bottenviken, som jag även tidigare har ätit och visste var riktigt god. 

Maken åt Rökeriets Skärgårdstallrik med ett urval av dagens räkning som serverades med aioli. Man kan välja dessa förrätter både som hela, som då blir kanske mer som en huvudrätt, men vi  tog halva som förrätter.

Varmrätter

Till varmrätt åt maken en Steak frites – hängmörad flankstek som serverades med pommes frites, semitorkade tomater och skärbönor. 

Min rätt såg inte lika bildskön ut som den var god. Men jag åt Rökeriets varmrökta lax som serverades med säsongens primörer, gräslökscréme och färskpotatis. 

Efterrätter

Som vanligt kan jag inte låta bli desserter när det kommer till en lyckad lunch eller middag på restaurang. Maken och jag delade därför på de två desserterna som såg godast ut på menyn. Vad passar inte bättre en sommardag som Jordgubbar  med vaniljglass och maräng. 

Jag tyckte Chokladcréme med vaniljgrädde och apelsin lät riktigt gott och det var en fin smak kombination.

Barnmeny

Båda barnen åt köttbullar med pommes frites och lingon ( och sen fick vi be om ketchup). Det var verkligen super gott. Jag provsmakade även deras hemmagjorda köttbullar. De kunde även servera barnportioner på deras vanliga rätter på menyn om man önskade det. Men mina barn älskar ju köttbullar – så det kunde liksom inte  gå fel.

Allergi vänligt

Vår yngsta son är allergisk mot både mjölkprotein och ägg och det var inga problem att få specialkost åt honom. Han åt köttbullar utan gräddsås med pommes, ketchup och lingon. Till dessert åt han jordgubbar med hallon sorbet. Det fanns även flers olika sorbets och välja mellan.

Barnvänligt

Restaurangen är även barnvänlig med barnstolar, barnmeny och har även en liten lekhörna med en back med leksaker där mina killar satt en stund och byggde torn. På toaletten finns även skötbord och det fanns plats för barnvagnen precis vid entrén.

Hitta hit

Från Nybrokajen på Strandvägen har Strömma båtar till Fjäderholmarna varje timme nu. I högsäsong varje halvtimme under dag tid.

Restaurang Rökeriet ligger precis bredvid där man stiger av båten.

Är du nyfiken på vårt besök på Rökeriet förra året, så kan du läsa mer om det här. Det är verkligen en riktigt trevlig restaurang och jag önskade bara att vädret hade varit varmare så hade vi kunnat suttit ute på deras terrass. 

Spana också in

1 kommentar

  1. Rökeriet är helt underbart ställe! När jag var där kom dessutom Dan Ekborg in och hälsade på någon (ägaren kanske), så det var ju änne mer en speciell upplevelse. Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *