Vårkalaset på Gröna Lund

Idag rullades både den guldiga och röda mattan ut för årets premiär på Gröna Lund. Som vi har väntat och längtat. Detta är verkligen en av årets höjdpunkter. Vi tog med oss Diana och hennes son till årets Vårkalas.

Inga karusell nyheter

Detta året hade inte Gröna Lund några nya karuseller, som förra året när Ikaros var ny. Men killarna var lika glada för det och körde bland annat Twister om och om igen.

Ett glas rosé med härlig utsikt

Jag och Diana passade på att ta ett glas Rosé nere vid vattnet och njöt av lugnet medan min lilla sov och njöt av utsikten.

Glass i stora lass

När killarna kom tillbaka blev det glassparty. Vi knep ju ett av de bästa borden nere vid Hekto, så killarna kom emellan för vätskepaus och glasspaus.

Sockervadd och popcorn

Sockervadd och popcorn hör ju alltid till på tivoli. I år fick minstingen i familjen också den stora glädjen och smaka. Ni kan ju tänka er lyckan.

Lyckan att få åka karusell

Lilla L var helt lyrisk idag när storebror var så gullig och åkte några karuseller med honom. Det finns verkligen något för alla här.

Nyheter 2018

I veckan var jag även på Gröna Lunds pressvisning. Där fick vi ta del av alla årets nyheter. Framför allt kommer de att ha ett enormt utbud av konserter under hela sommaren med många kända artister och även många dansbandskvällar. Gröna Lund är förmodligen ensammast om att vara billigast – för ynka 270 spänn köper man Grönakortet och kan gå på alla konserter eller dansbandskvällar om man önskar. De har även barnteater för barnen kl 13 och 15 varje dag under sommaren.

Poke Bowl

En av deras nyttigaste nyheter är att de har öppnar ett nytt matställe – Poke Bowl – som jag fick äran att testa. Här gör man sin egen Poke Bowl med antingen kyckling, lax eller tofu och väljer sås till. Jag älskar att de satsar på mer nyttigare snabbmat.

Bröllop i Jetline

I år firar Gröna Lund 135 år och har kärlek som fokus under året. Så i sommar kommer även deras första bröllop äga rum i Jetline. Vi fick nöjet att träffa det lyckliga kärleksparet i veckan. Hur häftigt låter inte det.

Terassen

Är man på Gröna Lund får man absolut inte missa Terassen som hade sin premiär redan förra sommaren. I veckan var jag där och drack goda mocktails – alkoholfria drinkar. Dricker man hellre cocktails så finns ett stort utbud och här har man även en fantastiskt utsikt över vattnet.

Gröna Lund passar verkligen stora som små. Här finns åkattraktioner som passar från en 1-åring och uppåt. Trevliga restauranger, barer och massor med roliga spelgrejer!

Vi hade verkligen en lyckad dag här ihop och det måste såklart bli flera besök här i sommar.

Har du något Gröna Lunds besök inbokat?

Spana också in

3 kommentarer

  1. Såg ut som en helt fantastiskt dag! Jag sommarjobbade på Grönan för ett par år sedan så tycker det var lite extra roligt att du fångat två av mina gamla kollegor på bild, haha 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *