Danmarks special i Aftonbladet Morgon

Ni missade väl inte mitt Danmark Special i Aftonbladet Morgon imorse?!

Jag bjöd på väldigt många trevlig tips i för sommaren och barnens sommarlov.

Legoland Billund – Barnens drömpark

Vilket barn älskar inte att bygga med Lego och jag gissar att det är alla barns dröm att åka till Legoland . Det var även min dröm, men jag slog tag i saken på äldre dagar och reste dit med mina barn förra året. Det var verkligen en härlig upplevelse. Vi hade en så rolig dag. Dock var min största miss att vi var där bara en dag. Legoland Billund är stort och man behöver minst två dagar där. Det är heller ingen större prisskillnad att vara där en eller flera dagar. Så satsa på flera dagar där.

Flera boende alternativ

Det finns flera boende alternativ kring Legoland Billund beroende på vad du har för budget. Man kan bo i Legoland på deras Legoland hotell, eller i Legobyn i stugor eller på campingen.

Lalandia – stugby

Vi bodde på Lalandia i en mysig stuga, där det är gångavstånd till Legoland. Men Lalandia i sig är även ett stort upplevelsecentrum för barn där man kan bada Skandinaviens största vattenland Aquadome, spela bowling, minigolf, leka i leklandet och göra mycket annat roligt.

Så se till att boka in flera dagar om du reser till Billund. Här finns väldigt mycket att både se och göra för barnfamiljer. Jag hoppas på ett snart återseende med Danmark för att uppleva ännu mer.

Skallerup Seaside Resort

Vårt kära grannland Danmark är väldigt vackert och har många guldkorn. Ett av mina favoritresmål förra året blev Skallerup Seaside Resort. En stor stugby eller ett feriecenter som de kallar det i Danmark som ligger precis vid havet. Förstå vad härligt att njuta av den här vackra solnedgången en hel vecka i sommar. Eller hänga på stranden hela dagarna.

När man besöker Nordjylland får man heller inte missa Nordeuropas största akvarium Nordsoen Oceanarium eller den fem stjärniga nöjesparken Fårup Sommerland. Även hit åker jag gärna igen med min familj för det var så härligt.

Hur tar man sig enklast till Danmark ?

Det finns många alternativa vägar till Danmark. Åker man bil så kan man ta Stena Line Göteborg-Fredrikshavn eller Varberg -Grenå. Annars är det ju en häftig upplevelse och ta Öresundsbron och åka Malmö – Köpenhamn.

Själv har jag flugit båda gångerna och det går ju till exempelvis direktflyg Stockholm -Billund dagligen och tar bara en dryg timme. Vilket jag tycker är enklast när msn reser med barn.

Har du något favorit resmål i Danmark?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.