Barnsäkerhet i bil – när man reser med barn

sandra_rogers_photography_13

I många år har jag blivit runt körd i en Volvo. Jag minns sen jag var liten att min mormor och morfar alltid köpte den senaste Volvon och numera kör min mamma alltid Volvo och köper gärna en ny då och då. Finns det något säkrare sätt än att bli körd i en Volvo mån tro.

När man reser med barn i bil är barnsäkerheten enormt viktig. Sverige är världsledande på bilsäkerhet och idag fick jag höra på ett mycket intressant föredrag om barnsäkerhet i bil av Volvo.

sandra_rogers_photography_15

sandra_rogers_photography_117

Ludwig fick idag äran att provsitta i ett vrålåk Volvo XC90 och i en helt ny fräsch bakåtvänd bilbarnstol som han gärna vill ha. Han har vuxit som tusan senaste månaderna och väger över 8 kg så snart är det dags för honom att byta till en vanlig bakåtvändbilbarnstol. Så denna gillade han starkt – ni ser lyckan i hans ögon. Vi har flera roadtrips inplanerade i jul och funderar även på en resa till fjällen, så att införskaffa en ny bilbarnstol åt honom är ett faktum NU för att han ska sitta säkert i bilen i vinter.

Fotona är tagna av; Sandra Rogers

sandra_rogers_photography_116

Vi fick bland annat lära oss om olika babyskydd och bilbarnstolar och om vikten av HUR viktigt det är att ha ett barn i en bakåtvänd stol i bilen tills  barnet är 5 år. Dessutom bör alla barn upp till 140 cm sitta på någon form av bälteskudde eller i bilbarnstol. I Sverige har man lag tom 135 cm. Vi har alltid varit väldigt noggranna med bilsäkerheten och jag vill verkligen slå ett slag för att tänka er för när ni reser med bil. Nu är det snart juletider och jag kan tänka mig att det blir mer bilåkandet och även fast man själv är bra på att köra bil, så vet man aldrig när olyckan är framme eller om det är halt ute. Så var rädda om er på bilvägarna i vinter.

sandra_rogers_photography_19

Min favoritklänning från Boobdesign.

sandra_rogers_photography_73

sandra_rogers_photography_102

Ludwig med sin nya leksak – Volvo XC90.

sandra_rogers_photography_89

sandra_rogers_photography_90

Gå på Event är inte roligt bara för mamma, utan Lille L blev ompysslad av en ny kompis.

sandra_rogers_photography_1

Renée Voltaire bjöd på en fantastiskt god och nyttig lunch. Så mycket fräscht och fint.

sandra_rogers_photography_6

Detta blev förmodligen höstens mest lärorika event och jag är evigt tacksam Loppi att jag fick komma och fick äran att dela med mig med mina läsare om HUR man reser på ett säkrare sätt med barn i bil.

Kör försiktigt på vägarna och glöm inte att dina barn är den dyrbaraste lasten du har.

 

 

 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *