Thailand med barn – vilken ålder är bäst? 

Att resa till Thailand är något av det härligaste jag vet. Jag har varit i Thailand oändligt många gånger både privat och i jobb. 

Första gången jag reste till Thailand var 2002. Då backpackade jag runt i Thailand med två vänner i tre veckor. Vi besökte Bangkok, Koh Samui, Koh Pha Ngan, Koh Phi Phi, Koh Lanta och Phuket. 

Efter den resan fick jag mersmak och jag har faktiskt inte koll på hur många gånger jag har besökt landet efter det. 


Nu har jag fått en förfrågan om NÄR är det lämpligast att resa till Thailand med barn. Vi har faktiskt varit i Thailand fyra gånger med vår först födde son och första gången var han bara 7 månader. 


Första gången vi var i Thailand med sonen bodde vi på barnvänliga Sunwing Kamala Beach i Kamala. Det kändes som ett väldigt säkert kort när man reser med en bebis. Framför allt är det väldigt enkelt att resa med en bebis. Tidsskillnaden märkte han knappt av, då han fortfarande sov relativt mycket. 


Jag fick också frågan hur VI gjorde med hans mat. Eftersom han bara var 7 månader så åt han inte så mycket vanlig mat. Men jag tog faktiskt med mig all hans mat från Sverige då. Året var 2011. Jag ammade fortfarande lite, sen tog vi med ett paket välling, ett paket gröt och några barnmatsburkar. Men idag skulle jag definitivt använda mig av den smarta tjänsten Kit 4 Kids har. Då beställer man bara allt man vill ha och det levereras direkt till hotellet – hur bra som helst! 


Vi blev helt riktigt förtjusta i Thailand, Kamala och att resa med barn till Thailand. Så drygt ett år senare återvände vi till exakt samma resort. 


Sonen var då 1 år och 9 månader och det funkade lika bra denna gången. Fördelen med att resa med bebisar eller barn under två år är ju att det är nästan gratis. Vi betalade 300 spänn för honom, men han har såklart ingen egen sittplats på flyget, utan sitter i mitt knä. 


Resa med ett barn under 2 år känns generellt väldigt enkelt. Från ca 1 års ålder gick vår son och det blir såklart lite mer passande i poolen eller på stranden. Men de anpassar sig enklare och sover middag och påverkas dessutom inte av tidsskillnaden lika mycket. 


När sonen var drygt 2,5 år blev det en annan långresa men vi saknade Thailand. 

Så året därpå var Thailand ett säkert val igen. Men vi bestämde oss för att se en ny plats i Thailand och valet föll denna gången på Bangtao Beach och barnvänliga Sunwing Bangtao Beach. Vi blev verkligen förtjusta i Bangtao Beach. En 7 km lång sandstrand och en härlig resort med allt man behöver när man reser med barn. 

Alla dessa långresor ger då otroligt mycket. Härlig kvalitetstid med familjen, vår son lärde sig simma på resan bara 4,5 år. Resa ger både möjligheter och kunskaper av många saker som man inte kanske lär sig hemma. 


Året efter blev vi bjudna på bröllop på Bangtao Beach. Så valet var enkelt. Självklart ville vi till Thailand  IGEN. Fjärde Thailands resan för sonen och han   fick dessutom resa med en av sina bästa kompisar på en långresa. 

Vilken ålder passar då bäst att resa till Thailand ? 

Helt ärligt så tycker jag alla åldrar passar bra. Vi har alltså besökt landet fyra gånger när vår son var 7 månader, 1 år och 9 månader, 3,5 år och 4,5 år. Alla resor har haft sin charm och vi reser gärna dit igen. Vi är väldigt sugna på att återvända till Thailand igen i vinter. Men vi har inte riktigt bestämt oss ännu. 

Jag älskar verkligen Thailand och det ör definitivt barnvänligt. 

Har du varit i Thailand? 

Spana också in

4 kommentarer

 1. Ja, jag är också sådan som återvänder till Thailand gång på gång. Vi har rest runt bland öar och stränder flera gånger, så vi har varit där färre gånger än er med råge, men länge varje gång och så åkt till många olika ställen. Phuket, Bangtao, Koh Kho Khao, Koh Phangan, Krabi, Railay beach, Koh Lanta (Klong dao, Klong Nin, Long beach), Koh Lipe, Koh Mook, Koh Bulone är nog de vi varit till med barn om jag inte glömt någon 🙂
  Längtar verkligen tillbaka -men det blir tidigast nästa år. Kan inte säga att jag har någon direkt favorit – eller skulle nog vara Koh Lipe men lite bökigt att ta sig dit.

  Har aldrig haft med annat än välling, men annat hade inte funkat när vi rest runt så – å andra sidan har de aldrig varit under 10 månader där så då har ju lite annan mat funkat än för en 7-månaders. De är ju både mer picky och känsligare!

 2. Thailand är ett land där det är väldigt lätt att resa med barn. Jag kan inte uttala mig om hur det är att resa med riktigt små barn. Hade jag varit föräldraledig nu, hade jag lätt kunna tänka mig att spendera några månader där, bara det finns tillgång till sjukvården i närheten om man skulle behöva det.
  Egentligen är jag den typen som har svårt att stanna på ett ställe för länge. Vi reste till Thailand inte förrän våra barn var lite äldre.

  Första gången var barnen 6 och 11 år och det var en väldigt lyckad resa. Just för att i 6-10 åldern är barnen självgående och väldigt nyfikna på omvärlden. De har passerat småbarnsperioden men inte hunnit in i tonåren. De tycker det är härligt att vara med sina föräldrar och hänger glatt med på allt.

  Den gången reste vi runt i Krabi med alla små öar, sen vidare till Phi-Phi och avslutade med Koh Lanta och öarna där nere.
  Andra gången reste vi två år senare och då hade barnen blivit 8 och 13. Då blev det öar öster om Bangkok och nu fick barnen bära sin packning själv, även packa själva (med handledning). Det blev lite andra äventyr som passade för äldre barn – mer självständig snorkling, en djungelvandring och en cykeltur i Bangkok.
  Den andra gången märkte vi tydligt hur bra det var för oss som familj att byta ut dataspelande, chattande, jobb, vardagsstress mot att dygnet runt vara tillsammans.

  Har skrivit om vår resa här:
  http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/11/o-luffa-med-barn-i-thailand.html

 3. Jag älskar också Thailand! Har varit där 3 gånger. En gång utan barn, en gång när Olivia var 2,5 år och sista gången när Hjalmar var 1 år och Olivia 7.

  Alla är så barnvänliga i Thailand och en självklarhet att barnen ska vara med. Så känner man sällan om man reser i Europa.

 4. Gud va härligt ! Jag längtar tills vi ska åha till koh lanta i slutet av mars.
  2 v sol och bad är precis vad jag känner att jag behöver nu.
  Herregud – den senaste tiden har verkligen varit ”extra-allt” på alla plan på både gott och ont !

  Dessutom ska det bli kul att åkta tillbaka till stranden där vi gifte oss.
  Viggo var ju inte så stor då så vi får se om han minns något och känner igen sig 🙂

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.