Bulgarien – Ett familjevänligt resmål

I förra vecka bjöd Bulgariens turistbyrå in till en riktigt inspirerande föreläsning om på Bulgarien på Berns. Trots att jag har bott i Bulgarien 5 månader sommaren 2000, när jag jobbade som reseledare, så trodde jag att jag kunde allt om Bulgarien. Men icke… Bulgarien har ju så mycket mer att erbjuda nu än turistorterna kring Svartahavskusten.

20140527-230548.jpg

Jag och Diana fick veta allt om trevliga golfbanor, skidorter och SPAn som jag tror lockade oss båda mest. Inte hade jag en aning om att de har öppnat så många SPAn i Bulgarien. Rosenoljan kommer ju dessutom ifrån Bulgarien.

Sofia är dessutom en mycket trevlig storstad att resa till. Fortfarande väldigt billigt och det finns både kultur, nöjen och bra restauranger som stranden erbjuder.

Men det bästa av allt är att Ving ska öppna ett Sunwing Family Resorts i Bulgarien, som beräknas att vara klart våren 2015. Jag älskar ju verkligen Sunwing Resorts som ni vet och blir definitivt sugen att resa till den nya Sunwing nästa år. I år blev jag sugen att resa till White Lagoon Beach Resort som ser super mysigt ut precis vid stranden.

Varför ska man resa till Bulgarien?

1. Det är fortfarande relativt billigt där.
2. Kort flygresa, bara ca 3h.
3. Det finns många barnvänliga hotell.
4. Långa finkorniga stränder.
5. Landet har trevlig befolkning och god mat.
6. För den som gillar att göra utflykter finns det mycket att se och göra.

 

Har du varit i Bulgarien? Eller planerar att resa dit?

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *