Naturhistoriska Centralmuseet i Helsingfors

Vårt första stopp på vår weekend i Helsingfors i helgen blev Naturhistoriska Centralmuseet.


Vi möttes av en stor elefant i den pampiga entrén. Det fanns otroligt många uppstoppade djur och mycket intressant att titta på, på museet. Oscar fascinerades verkligen av alla djuren liksom jag. 

Här kunde vi dessutom dyka under Östersjöns yta, upplever knarrande köldsnö, förfasar oss över objudna gäster i skafferiet, funderar över vad evolutionen åstadkommit och förundrar er över bensamlingen. Utställningen Naturen i Finland visade oss den finländska naturen på en timme! Utställningen Livets historia handlar namnenligt om livets uppkomst och utveckling på jorden i ljuset av de senaste vetenskapliga rönen. Utställningen för er från livets första ögonblick fram till slutet av den sista istiden, och betonar speciellt den del av jorden var dagens Finland växte fram. Naturhistoriska museets utställning Benen berättar lyfter på  skynket mot skelettens värld. Ryggradsdjurens mångfald granskas ur många vinklar – hur och varför har de utvecklats som de gjort, och vad för utvecklingen vidare. 


Så en snart 3,5 åring hade verkligen glädje av att gå runt att titta på alla djuren och inspireras, fantisera och drömma sig bort hur det är i verkligheten.


Det mest fascinerande var nog alla dinosaurieskeletten. De tittade vi på länge. Det är imponerande hur man kan få allt så verkligt oxå måste jag säga.


Fladdermössen var upp intressanta, trots att allt bara var på låtsas så fanns det mycket att se på, göra och läsa om.

För endast 10 Euro kommer man in på Naturhistoriska Centralmuseet i Helsingfors och 5 Euro för barn. Vi fördrev närmare 2h där och det var mycket som var fascinerande att titta på. Så jag kan starkt rekommendera ett besök dit om ni har planer på Helsingfors.

Spana också in

1 kommentar

  1. Va kul ! Det är så mysigt att göra roliga aktiviteter tillsammans 🙂

    Ja, igår var det verkligen synd om Teddy ! Klon var riktigt illa bruten så han var tvungen att sövas ner så de kunde operera bort den !
    Men nu ska han förhoppningsvis bli bättre och jag sitter med ett stort hål i plånboken 😉

    Ha en bra dag snygging !! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *