6 tips på sol & badweekends resmål i Europa 

Är du som jag och älskar sol och bad semestrar? Men inte alltid har tid att resa iväg på en veckas semester. Senaste året har jag åkt på flera sol & badweekends, så man kan maxa med några soltimmar och fylla på med D-vitamin unde den mörka hösten och vintern. Många resmål i Europa har sommarvärme under senare delen av hösten eller under tidig vår. Här bjuder jag på mina sex senaste sol- & badweekends. 

1. Puerto de Soller – Mallorca 


Mallorca är ett resmål som kan ha sommarvärme redan från slutet av mars till slutet av oktober om man har tur. Förra hösten i mitten av oktober åkte jag på en tjejweekend med Diana och njöt av sol och värme fyra dagar i oktober i Puerto de Soller och bodde på mysiga Esplendido Hotel. Vi kunde både sola och bada hela dagarna och njöt av att sitta ute på kvällarna och äta middagar. 

2. Malta 

Malta är också ett trevligt resmål för den som gillar både sol och badsemester men även upplevelser. I början av april i år var jag här och vi hade runt 20 grader dagligen. Eftersom ön ligger relativt söderut i Medelhavet bjuds det på ofta på härligt väder redan från april. 

3. Puerto Rico – Gran Canaria 


Flyger man ännu längre söderut till Gran Canaria och bor i en av de sydligaste orterna i Puerto Rico eller Puerto de Mogan  så har man nästan garanterat solsäkert året om. Eftersom restiden hit är närmare 6h skulle jag rekommendera en weekend på åtminstone 5-dagar. Ön erbjuder även många härliga upplevelser utöver sitt solsäkra klimat. 

4. Algarve – Portugal 


Även Algarve i Portugal ligger långt söderut i Europa och har ett härligt somrigt klimat långt in i oktober. Vi var nyligen där på en långweekend och hade 30 grader varmt och njöt av sol och bad. Här badar man i Atlanten men det var både roligt och skönt att svalka sig i vågorna. 

5. Benidorm – Spanien 

Costa Blanca är många svenskars favorit resmål året om. Klimatet är mycket behagligare än i Sverige. För ett par år sedan var vi i turistorten Benidorm och blev väldigt positivt överraskade av bra restauranger, mysiga stränder och även ett stort utbud av barnaktiviteter för familjer. 

6. Torremolinos – Spanien 


Spanska  solkusten hör också till svenskarnas favoriter och vår favorit. Torremolinos besökte vi senaste gången vi var i Costa del Sol. Också en ort med mysiga restauranger, underbar strand och flera roliga barnaktiviteter. 

Letar du istället tips på prisvärda Weekend resmål tipsar jag om några storstäder istället. 

Vart reser du helst? Storstads- eller sol och bad semester? 

Spana också in

5 kommentarer

  1. Så bra tips, för vem vill inte åka på badsemester om än för en weekend. Barceclona är bra med!
    Svar: Jamen eller hur, med personliga presenter så blir det där lilla extra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *