Helsingfors Sightseeing

Att Helsingfors är en barnvänlig stad är det ingen tvekan om. Runt om i staden går det massa spårvagnar, så vi hoppade på spårvagn nr 3 från Silja Line terminalen som tog oss till att börja med till Naturhistoriska Centralmuseet. Under spårvagnsturen fick vi se mycket så jag bestämde mig för att promenera en bit på vägen tillbaka för att få se lite mer av Helsingfors. När man har barnvagn med sig så får man som vuxen åka gratis på spårvagnen. Så ett hett tips. Eftersom Oscar bara är dryga 3 år, så har jag alltid barnvagnen med fortfarande när vi reser. Det känns enklast och skönast för oss alla och dessutom sov han ju middag i den en stund.


Jag hade läst på en hel del om Helsingfors innan och vi hade ju tänkt hinna med så mycket mer, eftersom vi skulle ha varit i Helsingfors i 2 dagar. Men nu fick vi göra det bästa av situationen och hinna med så mycket son möjligt på 7h som båten är i land.


Stockmann är ju nästan ett måste när man är i Helsingfors. Ett gigantiskt varuhus med allt i. Fazer café gick vi bara förbi, men vet flera kollegor som alltid går dit när de är i Helsingfors. Vi hann även med en liten shopping runda och jag shoppade en ny klänning till kommande festligheter.


Helsingfors Domkyrka är ju otroligt vacker och ståtlig och helt klart värt ett besök. På vägen tillbaka till båten promenerade vi längs vattnet och tittade på båtarna och den vackra arkitekturen.


Om vi kommer till Helsingfors flera gånger så vill jag absolut besöka Sea Life och Sveaborg och den häftiga restaurangen Zetor.

Nu börjar jag snart jobba heltid igen och är inte ledig lika mycket. Men vem vet till våren kanske det blir en Helsingfors tur igen?! Vi får hoppas på det.

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *