Sommartid vs Vintertid

Nu har vi fått vintertid igen och det blir mörkt alldeles för tidigt på eftermiddagarna…. Idag gick ju solen ner strax efter 15…. Nästan lite sorgligt… Jag som älskar sommaren, solen och låånga härliga dagar… Man blir ju så mycket piggare och gladare av solen och ljuset eller hur känner du?


Vad vi längtar efter sol och värme speciellt när jag ser denna bilden från Rhodos i somras.

Åh varför har vi egentligen sommartid och vintertid… Efter denna tidsomställningen sen i söndags har det verkligen påverkat oss… I söndags tänkte jag inte mycket på det, för jag visste knappt vad klockan var när vi gick och åt frukost för det blev både vintertid och finsk tid på samma gång… Men i söndags kväll så somnade ju Oscar innan 19 och och vaknade första gången 4,45…. Tack och lov fick jag honom att somna om 1h, men 5,45 kändes som alldeles för tidigt för honom att gå upp… Å sen slocknade han vid 19 igår… Imorse vaknade han vid 5,50 och jag höll ut ikväll så han somnade strax innan 20. Så imorn ska det bli roligt att se när han vaknar. Vanligtvis sover han till ca 7 varje morgon och det tycker jag är lagom när han är vaken en hel dag och somnar runt 19.30-20 tiden.


Den som kom på att ställa om klockan kan definitivt inte ha varit småbarnsförälder?! Det ställer ju snarare till mer problem.. Det är ju inte direkt så att man fick sova mer. Hur har dina barn reagerat på tidsomställningen?

Detta med tidsomställningar ska man definitivt tänka igenom när man ska ut och resa med barn och resa igenom längre tidszoner. Vi har ju rest både till Thailand och Mexico och barnen kan ju ha svårare att ställa om tiden… I våras minns jag att vi var VÄLDIGT morgon pigga i Mexico till exempel.

Tänker du på det när du bokar resa?

Spana också in

7 kommentarer

 1. Jag har inte tänkt så mycket på tidsomställningen när det kommer till resor, men nu se senaste dagarna kan jag meddela att dagarna har börjat VÄLDIGT tidigt !
  V som är morgonpigg i vanliga fall hade gått ner och satt på kaffe till mig halv 5 i morse…
  Tanken var god, men åh va jag hade velat sova en stund till då… 😉
  KRAM

 2. Japp och det är därför vi gillar Afrika!
  Bara någon timme att ställa om istället för Asiens krångliga 6-7 timmar 🙂

  Jag AVSKYR att vi måste ställa om tiden här i Sverige, till ingen nytta alls!

 3. Här har vi också morgonpigga ungar sedan tidsomställningen! Så trevligt att vakna och se att klockan inte är sex ännu. Slopa tidsomställningen tack säger jag!

 4. Mina barn vaknar tidigt i vanliga fall (06-06.30) så nu efter tidsomställning vaknar dom sjuuuukt tidigt 04.30 imorse

 5. Min dotter (5 månader) har varit hängig och trött i tre dagar nu, vaknar tidigt och har svårt att komma till ro. Är trött hela dagar tycker jag. Sen om det beror på vinter tiden eller nått annat. De vet man ju aldrig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.