La Girafe – Pontus Frithiofs nya kvarterskrog på Kungsholmen

Nu är Pontus Frithiofs och Thomas Dahlstedts efterlängtade kvarterskrog La Girafe på Kungsholmen öppen sedan en dryg månad tillbaka.

La Girafe vill vara det oväntade och enkla alternativet med mat- och inredningskoncept, som hämtat inspiration från det mångkulturella Paris. Kvarterskrogen håller öppet från tidig morgon till sen kväll och serverar såväl frukost som takeawaylunch och middag till små och stora sällskap.

Jag och min väninna bokade bord där en kväll i veckan och avnjöt en riktigt god trerättersmiddag.

Förrätter

Restaurangens bistro kommer att ha öppet kvällstid alla dagar i veckan och på menyn finns allt från charkuterier till goda små rätter som exempelvis vietnamesiska vårrullar, nems, och La Girafes råbiff ”Maroccan butcher style”.

 

Varmrätter

Pepparstek på Oxfilémedaljonger, haricots verts och krispig amadinepotatis. 

Menyns huvudrätter är en smakrik blandning med bland annat havsabborre papillote, ljummen laxcarpaccio á la taggiasche, La Girafes kalvschnitzel och brässerat lammlägg. Ovan nämnda rätter kompletteras med olika varianter av pasta och risotto och månadens köttbit. Deras Dorade Papillote – Havsabborre i papper med pilaffris, sultanrussin samt curry – och kaffirlimesås kan starkt rekommenderas och avnjuts fint med ett gott glas vitt. Den var dessvärre inte så bild vänlig, men det var Oxfilémedaljongerna.

Desserter

Till dessert rekommenderas starkt deras Citrussorbé La Girafe, som gör väldigt innoativt och snyggt eller deras delikata marängsuisse.

Deras rätter har också rimliga priser. Till maten och även i baren finns ett stort utbud av viner, som är utvalda av chefssommelier Mario E Moroni, samt drinkklassiker.

Tips!

Boka bord i tid. Vi var här en onsdagkväll och det verkade som att det var helt fullsatt den kvällen.

Hitta hit

Fleminggatan 39, på Kungsholmen i Stockholm

 

 

Önskar du tips på andra restauranger, så har jag senaste tiden ätit mig igenom ett urval av Stockholms restauranger och har några tips. Vilken är din bästa restaurang i Stockholm?

 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *