Legoland Billund – Barnens drömpark 


Äntligen blev drömmen sann. Både jag och äldsta sonen som länge har pratat om Legoland och drömt om att åka dit. För ett par veckor sedan gjorde jag slag i saken och bokade boende på Lalandia tillsammans med Diana. Trots svindyra flygbiljetter till Billund, så insåg vi att detta vill VI verkligen göra tillsammans med våra söner och det är ett MINNE för livet för både dem och oss.

Ninjago World 


Ninjago World hängde vi mest i. Det var det min son gillade allra mest. De hade två jätte roliga attraktionerna som fanns där och som sonen  ville åka flera gånger. Det var faktiskt även där det var minst köer under dagen, vilken tur för oss. Väldigt fräscht och det märktes att det var nyare än övriga parker i Legoland.  Den delen av Legoland hade premiär förra året.

Alla legobyggen är verkligen enormt imponerande och fina.

Lilla L’s somriga kläder från Maxomorra. Medan killarna körde attraktionerna och klättrade passade jag och lilla L på att mysa (läs krypa omkring) på gräset och njuta av den härliga sommardagen.

Miniland 

Hur häftigt med en liten flygplats. 


Vackra Nyhavn i Köpenhamn. 

Det var väldigt mysigt att strosa omkring i Miniland och se alla uppbyggda små Lego städer i miniatyr. Detta är den äldsta delen i Legoland från 1968 när parken öppnade. Den är byggd av 20 miljoner (!) legobitar. Imponerande!

Duplo land Duploland  var perfekt för de yngre barnen och skulle ha passat lilla L perfekt. Men denna gången fokuserade vi på vad stora sonen ville göra.
Men vi åkte Duplotåger flera gånger och det älskade lilla L. Själva lekparken va fylld av överlyckliga barn.

Borgshow i Miniborgen 


Vi passade på att tima in en teater föreställning som var jätte bra. Riktigt duktiga skådespelare och akrobater.

Pirat land 

I Piratland fick man leka pirat för en dag och det var vattenkrig för fulla muggar. Se upp jag blev nerskjuten med massor av vatten, lilla L blev blöt och vaknade och jag kämpade med att rädda min telefon. Sonen hade jätte roligt och bara skrattade. Var tacksam för den underbara soliga sommardagen så kläderna torkade snabbt.

Polar land 


I Polar land åkte vi Polar X-plorer flera gånger. Den gick i 65 km/ h – galet snabbt, men vad det kittlades i magen och vad vi skrattade. I slutet får man se riktiga pingviner som bor i Polar land. Jag fick den stora glädjen att åka alla karuseller med de stora killarna då Diana ville passa lilla L åt mig. Oscar har precis blivit dryga 130 cm och fick åka alla åkattraktioner som de hade. Lycka för honom!

Adventure Land 


I Adventure Land fanns många roliga attraktioner. Denna ovan där man tävlade om att åka och släcka en brand snabbast. Lilla L stod och tittade och drömde om att vara med stora killarna. Next time!

Mat och dryck 


Det fanns ett stor utbud av restauranger, caféer, korvkiosker och glasskiosker. Men det var (enligt mig) väldigt dyrt. Vi åt lunch i parken på en hamburgare restaurang och köpte en barnmeny (69 DKK) och en mexikansk hamburgaremeny (99 DKK), vilket är mer än 200 spänn för en lunch för en vuxen och ett barn. Men det är ju ofta dyrt att äta i nöjesparker. En strutglass med två kulor kostade 34 DKK.

Butiker 


I Legoland finns såklart världens största legoaffär och många andra legoaffärer. Hur söt var inte denna hjärtpool med blå legobitar i Lego Friendsbutiken.  De har även en outletbutik med många prisvärda leksaker, lego och kläder.

Knights Kingdom

I Knights Kingdom var Vikings River Splash helt klart roligast. Vi blev blöta men återigen behövdes det när det var så varmt och strålande väder.

Babyhus 


De hade även ett litet babyhus med skötrum med gratis blöjor från Libero Touch – våra favorit blöjor, amningsrum, barnstolar, mikro och vattenkokare så man enkelt och smidigt kunde gå in och byta blöjor och ge bebis mat i lugn och ro.

Summan av EN dag på Legoland 


Fyra lyckliga barn och två lyckliga mammor!


Vi var där tillsammans med fyra killar i åldern 1-13 år liksom oss vuxna och Legoland har verkligen något för alla smaker, såväl stora som små. För 1-åringen passade Duploland liksom hade de mycket att titta på.

Killarna som var 7, 10 och 13 år älskade att åka de flesta åkattraktionerna, så de sista timmarna spenderade vi mest på att åka karuseller om och om igen.

Tyvärr var EN dag alldeles för lite i parken. Vi hann inte alls med allt vi ville på en dag. Så planera gärna flera dagar där.

Det var heller inte särskilt dyrt med entré 339 DKK för barn och 359 DKK för vuxna. Helt klart värt det.

Vi vill gärna åka dit igen!

Har du varit i Legoland? Vad gillade du bäst? 

Nästa gång vi åker skulle jag gärna bo i ett Legorum på Hotel Legoland så kommer man direkt ut i parken från hotellet. Det ångrar jag faktiskt lite grann, även fast det var toppen på Lalandias Stugby, så verkar Hotel Legoland strået vassare!

Spana också in

3 kommentarer

  1. Ja vi var i Legoland när killarna var små! En fantastisk upplevelse. De passade oxå på att ta körkort i legobilarna, mkt uppskattat. Vi bodde på hotel legoland. Rekommenderas då man kan gå in på legolandet och titta när det inte är öppet egentligen. Det var bra för då kan man ta tillvara tiden. Tips till nästa gång du skall dit ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.