Rökeriet – Trevlig restaurang på Fjäderholmarna

Under vår trevlig dagsutflykt till Fjäderholmarna igår så avslutade vår härlig dag med att äta en tidig middag på Restaurang Rökeriet Fjäderholmarna .

Magisk utsikt

Restaurang Rökeriet har verkligen bästa tänkbara läge på Fjäderholmarna och man avnjuter en god lunch eller middag med magisk utsikt.

Aperol O’clock

Vi hade bokat bord på eftermiddagen och jag tyckte verkligen det var Aperol O’clock och dessutom lördag och ledig helg för min del.

Förrätter

Rökeriet fokuserar mycket på skaldjur- och fisk och med tanke på namnet så har dem ett eget rökeri och röker därmed både fisk och skaldjur på plats.

Jag kunde inte låta bli att ta deras Toast Skagen med handskalade räkor, som lät så god och även var det.

Maken gick loss på rökeriets skärgårdstallrik med ett utval av dagens rökning. Jag kunde inte heller låta bli att smaka av de rökta räkorna.

Varmrätter

Som den sanna fisk och skaldjursälskare jag är blev det deras Ängsholmens fisk- och skaldjursgryta med tomat, saffran, krutong och aioli. Det var både en smakrik och stor portion som jag avnjöt tillsammans med ett passande Chablis.

Maken bestämde sig för mörad entrecote med tryffel- och wasabismör, tomatsallad och pommes. Det var lika gott som fint upplagt.

Försöket av en lyckad familjebild. Vi hade i alla fall bästa fönsterbordet!

Barnvänlig restaurang

Rökeriet är minst sagt barnvänligt med barnmeny, barnstolar, skötbord på toaletten och en stor leksakslåda. Barnen åt köttbullar till middag och sedan kom den söta servitrisen med denna gigantiska leksakslåda – så ja, då kändes det nästan som vi var på middag på tu man hand helt plötsligt. Total lycka!

Desserter

Något sött smakar alltid bäst på maten. Vi kunde naturligtvis inte låta bli deras desserter.

Blåsten avtog lite och vi gick faktiskt ut och åt dessert och killarna åt varsin glass i solskenet.

Förra året när vi besökte Rökeriet var det varmare och vi satt ute i solen.

Jag skulle gärna hinna med ett besök till hit i sommar för att det är så himla mysigt. Annars kanske deras julbord till jul som jag har hört så gott om.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *