5 favorit barnaktiviteter på Djurgården i Stockholm 

I Stockholm finns det mycket roligt för barn att göra. Det kan vara väldigt smart  att bestämma sig  för vad man ska göra när man kommer till Stockholm, då utbudet är enormt.  När sonen själv får bestämma har han 5 favoriter på aktiviteter i stan och alla ligger faktiskt på Djurgården. 


1. Gröna Lund 

Helt klart sommar halvårets favorit. Vi brukar hänga på låset när de slår upp portarna för säsongen i april och hänger gärna här in i september. Åka karusell står oftast högst på sonens önskelista. 

2. Junibacken 

Leka i Villa Villerkulla, åka sagotåget och se på teatrar hör också till en favorit. Junibacken passar barn ca 1-7 år skulle jag säga och passar fin fint som en heldags aktivitet så man även hinner se alla deras proffesionellt teatrar. Många roliga lekytor och nu i sommar även utomhus teater. 


3. Skansen 

Passar året om. Vi brukar ha som tradition att gå minst en gång per årstid eftersom det är så otroligt vackert. På sommaren har de ju både barnens allsång på söndagar och vanliga allsången på tisdagar. Kanske bör man undvika dessa dagar om man inte vill trängas. Mini-Skansen hör fortfarande till favoriten hos sonen. 

4. Vasamuseet

Vill man vara extra kulturell ska man besöka Vasamuseet. En otroligt spännande  historia och väldigt imponerande att se det stora  skeppet så nära. Under loven brukar visningar anpassade för barn även anordnas. 


5. Aquaria 

Gillar man livet under vatten ytan får man absolut inte missa Aquaria. Gå i tropiska regnskogen där  man verkligen får känslan av att vara i en regnskog på riktigt. Spana på alla spännande fiskar som både finns i Östersjön och i andra hav. 

Vilka är dina favorit aktiviteter Stockholm ? 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.