Mamma Mia The Party på Tyrol 


I veckan var jag och min kära mor och såg den omtalade musikalen Mamma Mia The Party på Tyrol på Gröna Lund. Vi hade hört väldigt bra om den och såg verkligen fram emot denna fantastiska kvällen. Kön ringlade längs med hela Tyrol när vi ankom och feststämningen infann sig direkt vi kom innanför dörrarna. 

Nikos Taverna 


Vi möttes av grekisk musik och hela restaurang Tyrol eller Nikos Taverna som den heter i föreställningen var utsmyckat med vinrankor nästa överallt. Rutiga dukar låg på borden, det doftade gott av grekisk mat och vi blev bjudna på en välkomstdrink iform av en shots eller den grekiska drycken Ouzo. 

Förrätter 


Mamma och jag fick ett fantastiskt bord för två med bra utsikt. På borden stod grekiska oliver, tzatziki, grekiskt lantbröd, hummus och en liten tomatsallad. Vi högg in på det direkt. 


Så småningom kom ”de riktiga förrätterna” in och vi beställde in en flaska rödtjut till 3-rättersmiddagen, som mer kändes som en 5-rätters. I våra ögon blev det hela tre förrätter. Det kom även in en grekisk bondsallad och en fiskgryta med bläckfisk. 

Varmrätt 

Varmrätten bestod av kalvfärsbiffar, flankstek och fläskkött som serverades med potatis, ugnsrostade grönsaker, rödvinsås och fetaostkräm. 

Dessert 

Till dessert var det en jätte god yoghurt pannacotta med pistage nötter och mandel biscottis och kaffe eller the. 

Showen 


Det var en spektakulär show med en romantiskt handling som utspelade som en musikal med både skådespel och musik. Jag vill inte avslöja för mycket. Men showen var helt klart sevärd och publiken blev engagerade många gånger och artisterna var fantastiska. Showen var närmare fyra timmar med några korta matpauser, då vi även fick se fantastisk akrobatik. 

Jag ger Mamma Mia The Party fem stjärnor utan tvekan och skulle mer än gärna se sen igen. 


En biljett ligger på 1350 kr och då ingår middagen och en liten välkomstdrink, men drycken till maten tillkommer. 

Spana också in

4 kommentarer

  1. Vad mysigt med en mamma/dotter kväll! Nu blir jag riktgit sugen på att se Mamma Mia… Vad det svårt att få tag i biljetter?

    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *