Daftöland – Sveriges billigaste nöjespark med Pirattema

Daftöland är Sveriges billigaste nöjespark med Piratema. Här finns många åkattraktioner, flera fina och äventyrliga lekparker, teateroch musikföreställningar, spel och restauranger. Daftöland satsar verkligenbarnfamiljer.

Läge

Daftöland ligger strax utanför Strömstad i Norra Bohuslän. Nöjesparken ligger i anslutning till den fem stjärniga Daftö Resort Campingen.

Daftölands åkattraktioner

De har närmare 15 åkattraktioner med pirattema på något vis.

En av våra favoriter blev flumride som vi åkte flera gånger och en attraktion som verkligen passade både en 3 åring, 9 åring och vuxna.

Längd gräns 90 cm

De har minst 90 cm som längdgräns på attraktionerna och på de flesta attraktioner måste en vuxen följa med den lilla personen kring 90 cm.

Är man under 90 cm fanns det tyvärr inga karuseller att åka. Men istället både lekparker och teatrar.

Mina barn var väldigt nöjda med både åkattraktionerna och teatern, så hit återvänder vi gärna igen. Det är även en fin helhetsupplevelse när man bor pp campingen bredvid.

Snurriga och yra efter en tur i Kruttunnan.

Piratskeppet

Piratskeppet hade en längdgräns på max 130 cm och den fick vår lilla åka helt själv. Men det tyckte han var jätte roligt ändå.

3-10 år en passande ålder

Personligen skulle jag säga att parken vänder sig främst till barnfamiljer med barn från 3 år eller 90 cm och uppåt om man ska kunna åka några karuseller. Andra sidan är det ju gratis för barn under 90 cm och de har nog väldigt roligt ändå,

Lagom stor och prisvärd nöjespark

Daftöland känns lagom stor för att gå på en dag. Vi var här två halvdagar mitt i högsäsong och ena dagen var det sol och varmt, nästa dag mulet och regn och det var faktiskt inte särskilt långa köer någon av dagarna, vilket var väldigt skönt. Jag tror vi stod max 5-10 min i kö på ett par attraktioner. När man slipper köer, så räcker oftast en dag.

Daftölands restauranger

Daftöland hade flera olika restauranger med alltifrån tex med mat till enklare snabbmat. Vi slog oss ner på Kanonmat och åt korv och pommes till lunch en av dagarna. En meny med två korvar, pommes och en läsk kostade 65 kr, vilket jag tyckte var prisvärt för att vara i en nöjespark.

Äventyrliga och roliga lekparker

Inne i Daftöland fanns många roliga och varierande lekpark på flera ställen.

Lilla Polynesien och Hoppkudden

Mina barn blev väldigt förtjusta i Lilla Polynesien som var som en liten by uppbyggt i trä med olika klätterställningar, små trähus att leka i och hinderbanor. Här låg även hoppkudden som blev en stor favorit att hoppa på. Piratbyn där vi bodde låg i anslutning till just denna delen av parken. Så här hade jag verkligen önskat att det fanns en ingång till parken, så man hade möjligheten att gå in och ut enklare från vårt hus i Piratbyn.

Daftöborgen

Daftöborgen var populär hos min yngsta son. Här kunde man klättra upp i olika klätterställningar i de flesta tornen och klättra eller åka rutschebana ner.

Häftiga piratskepp att leka i

Det fanns även några stora piratskepp som låg i vatten och var inbjudande till att leka pirater i. De låg i vatten och man fick gå på små brygger eller i nät för att komma in i dem.

Stora scenen

Varje dag klockan 15 spelade de en Piratteater. Det var en spännande och fartfylld teater med bra skådespelare, sång och musik. Vi såg den faktiskt båda dagarna för den var så bra.

Klockan 17 varje dag hade de Rövarrock där Piraterna bjöd på en hejdundrande show som vi hörde från vår terass båda dagarna. Vi såg den dessvärre inte. Men det var roliga sånger vi hörde och kunde dansa loss till.

De har verkligen total lyckats med Pirattemat på alla sätt. Man märker att barnen älskar det och lever sig in i det så mycket som möjligt. Här och var kunde man även stöta på Piraterna när man strosade omkring i parken.

Chokladhjul och spel

Som alla andra nöjesparker hade de flera roliga spel och chokladhjul. Men till vår stora besvikelse så tog de inte kort, utan bra kontanter där. Så det blev inget spel får vår del.

Priser

För alla barn under 90 cm är det gratis att gå in. Är man över 90 cm kostar det 180 kr för en hel dag i högsäsong. Och då ingår nästan alla åkattraktioner i entré priset. I lågsäsong är entrén 150 kr.

Öppettider

Under högsäsong ( 21/6 – 10/8) är parken öppen 10-19. Övriga tider något mer begränsade tider. Dock är parken öppen från maj till början av oktober, framför allt under helger.

Har du varit på Daftöland? Om vad tyckte du?

——

VistelsenDaftöland är ett samarbete med Daftöland och Daftö Resorts. Men alla bilder, tankar och åsikter är helt mina egna.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *