10 roliga tips för barnfamiljen i Göteborg

Göteborg är verkligen en härlig sommarstad och här finns naturligtvis mycket att göra både om man reser med barn eller utan barn. Sedan vi fick vår första son, så har vi faktiskt i Göteborg nästan varje sommar. Det blev liksom en tradition med ett Göteborgs besök varje sommar. Men när vi sedan hade gjort nästan allt man kan göra med barn i Göteborg, så blev det flera besök längs vackra Västkusten istället. Nu tänkte jag bjuda er på 10 roliga tips på vad man kan göra med barn i Göteborg. Vissa av aktiviteterna passar naturligtvis alla.

1. Åk på Sightseeing med Paddan

Paddan Sightseeing båt är en trevlig tur som passar såväl stor som liten. Det som är bra är att båtturen är inte allt för lång och det är en humoristisk guidning. Plus att det  är lite action i själva sightseeingen och man måste lägga sig ner på golvet för att kunna åka under en av broarna.

2. Åk på Hop on Hop off buss

En Hop on Hop off buss är ju toppen när man reser med barn, för man kan gå av när man själv vill om barnen tröttnar och man kan hoppa på igen. Dagen vi åkte så körde vi hela rundan för det var inte så roligt väder. Men vill man uppleva mer av Göteborg, ska man ju såklart utnyttja de olika stoppen och utforska staden på närmare håll.

3. Gå på Aeroseum

Strax utanför Göteborg, vid Säve flygplats ligger Aeroseum.

Aeroseum är idag ett upplevelsebaserat aktivitetscenter, där man kan uppleva den speciella miljön och känslan av flygning med alla dina sinnen. Det var både intressant, roligt och spännande att uppleva.

4. Gå på Alfons Åberg Kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus är ett mycket trevligt hus för barn. Här har de sagostund, barntesater och barnen kan leka med sina sinnen på olika ställen. Vissa dagar kan man även snickra här och vissa dagar är det lite lugnare. Under sommaren är det öppet alla dagar 10-17.

5. Gå på Universeum

 

Universeum kan jag tänka mig är den populäraste aktiviteten i Göteborg för barnfamiljer som är öppet året runt. Här finns flera våningar med roliga saker att både göra och upptäcka. Vissa utställningar byts ut från år till år. Vissa år har de haft gigantiska dinosaurier, något annat år Mammutar och nu är dinosaurierna tillbaka igen. Kanske är de populärast också.

6. Gå på Liseberg

Vi älskar ju verkligen nöjesparker i vår familj. Så Liseberg har vi besökt många somrar när äldsta sonen varit med. Vi har faktiskt inte varit där ännu med den lilla. Men kanske blir det ett besök i sommar. Liseberg är ju ett stort och bra nöjesfält och de senaste åren har jag faktiskt ”bara” varit på Jul på Liseberg. 

7. Gå på Volvo Museum

Ute på Hisingen ligger Volvo Museum som passar både stora som små. Det är både intressant och lärorikt och få se hur alla Volvo bilarna har sett ut genom åren liksom även lära sig om dess historia för den intresserade.

8. Ät på Pinchos

Vill man inte äta snabbmat, men ändå gå på en barnvänlig restaurang där man får maten relativt snabbt, i stan kan jag tipsa om Pinchos Heden som ligger i närheten av Avenyn och nära Scandic Rubinen där vi bodde. Här har de en varierad meny med mindre portioner som passar så väl lite som stor.

9. Barnvänligt boende

Sist jag var i Göteborg bodde vi på Scandic Rubinen som ligger på Avenyn inne i stan. Här har man gång avstånd till de flesta sevärdheterna eller aktiviteterna i stan, annars går även spårvagnen strax utanför hotellet.

10. Slottskogen

Göteborgarnas egna lilla favorit är Slottsskogen som  är ett vidsträckt natur- och rekreationsområde mitt i staden. Här kan man se på älg, Gotlandsruss, gutefår och andra nordiska djur i den tillhörande djurparken. På sommaren har de även Barnens Zoo med griskultingar, och killingar som man får klappa.  Och här finns också en stor lekpark och sälar och pingviner. Det påminner lite om vårt Skansen i Stockholm, men är helt gratis!

Ett litet tips är att skaffa Göteborg City Card, då ingår alla entréer till dessa aktiviteter. Eller det gjorde i alla fall det, de somrarna som vi tillbringade i Göteborg. Det är några år sedan nu. Men jag minns att det var väldigt prisvärt och jag tror även både parkering ingick liksom att resa kommunalt. 

Har du några andra tips som man inte får missa när man är i Göteborg?

 

Spana också in

1 kommentar

  1. Jag har jobbat på Liseberg en gång i världen, hihi. Alldeles bredvid ligger ju Universeum som jag verkligen rekommenderar med barn. Tropisk regnskog och interaktiva rum med upptäckter.
    Maritiman där du kan gå in i en ubåt m.m. är också kul, även för den som inte tror sig gilla varken fartyg eller militärt.
    I Slottsskogen finns också den stora lekplatsen Plikta om man har med barn. Ett kul ställe att äta på är också Moon Thai Kitchen nära hotell Rubinen. Som Koh Phangan i Stockholm, en orgie i thailändsk inredning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *