Sommarkrysset på Gröna Lund

Genom alla år som vi har besökt Gröna Lund har vi alltid missat Sommarkrysset. Kanske är det för att vi nog aldrig gått på Grönan en lördag mitt i sommaren.

Sommarkryssets genrep

Till vår stora glädje när vi besökte Gröna Lund i söndags så var det genrep till kvällens Sommarkryss som i helgen, som live sändes på TV. Vi hade nöjet att få se alla artister som skulle uppträda på kvällen när de övade sina sånger. Det var bland annat Takida, Miss Li & Petter, Kaliffa och Måns Zelmerlöw vi såg. Även barnen tyckte det var jätte roligt.

Vill ni också lyckas pricka in en dag med karusellåkning och se artisterna live ska ni välja en lördag framöver. De har många bra artister kommande lördagar i sommar.

Familjedag

Vi brukar alltid i samband med äldsta sonens födelsedag gå hela familjen en dag på Grönan. Det har blivit en tradition och det är lika roligt och mysigt varje gång. I år blev det flera premiär karusellåkningar för lillen. Nyckelpigan har han aldrig åkt tidigare och fullkomligt älskade. Vi hade turen att det inte var så långa köer när vi kom och kunde åka den ett par gånger.

Bästa storebror

För första gången så kunde killarna åka några karuseller själva också. Lillebror var så stolt när han fick åka ensam med bara storebror.

Skoj och skratt

En hel dag på Gröna Lund är verkligen kvalitetstid för hela familjen. Både jag och min man tycker det är riktigt skoj att åka karuseller med barnen och har nog minst lika roligt som dem.

Premiär åk

I år blev det även några premiär åk i disco expressen. Sonen har äntligen blivit längre än 140 cm och får därmed åka alla karuseller på Gröna Lund numera.

SNAKE

Foto: Camilla Käller

Han ville naturligtvis också åka Gröna Lunds senaste nyhet Snake men dessvärre var det nästan en timmes kö på den varje gång vi gick och kollade in kön. Kanske blir det flera gånger på Grönan senare i sommar och kanske nästa gång istället.

Har du varit på Gröna Lund i sommar?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *