Restaurang Rökeriet på Fjäderholmarna 

Gillar man skaldjur, ha havet som utsikt, höra vågornas brus när man njuter av god mat ska man absolut ta sig till Stockholms närmaste skärgårdsö – Fjäderholmarna – och besöka Restaurang Rökeriet Fjäderholmarna.


Ut till Fjäderholmarna åker man enklast med Strömma som har dagligaavgångar varje halvtimme från Nybrokajen i Stockholm City. 


Det var dags för sommarens date med maken och vi bestämde oss för att åka ut till mysiga Fjäderholmarna och bokade en sen lunch i solskenet på Rökeriet. 


Vi avnjöt en riktigt god 3-rättersmeny i nästan 2 timmar utomhus. Det är minst sagt lyx för oss. 

Förrätt 


Till förrätt åt jag Rökeriets skärgårdstallrik med urval av dagens rökning med maken valde deras klassiska Toast Skagen. Vi kunde inte låta bli varandras rätter och konstaterade att båda var lika goda. 

Varmrätt 


De hade ett stort utval av varmrätter men med min förkärlek till fisk och skaldjur så kunde jag inte låta bli att beställa denna smakrika skaldjursgryta med aioli. Makens val föll som alltid på kötträtterna och han åt entrecote och fick in en gigantisk köttbit med pommes och hemslagna beasås. Man behövde definitivt inte gå hungrig därifrån, Stora portioner och smakrika rätter. 

Desserter 

Jag hade sedan innan hört talas om deras goda mat och desserter av en väninna. Eftersom både maken och jag är två gottegrisar kunde vi inte låta bli och beställa in en varsin dessert. Eller vi delade faktiskt på en Key Lime Pie och Chokladnemisis med bär. Så vansinnigt goda desserter. 


Vi var riktigt nöjda med vårt val av restaurang och vinlunch. Det var riktigt god mat, gott vin, bra service och härligt att både få sitta ute i solskenet och sitta precis vid vattnet. Hit kommer vi definitivt att återvända. 

Inomhus 


Skulle det inte vara väder för att sitta utomhus, så var det minst lika mysigt att sitta inomhus också. Jag såg att de hade julbord här – hur mysigt skulle det inte vara att njuta av ett julbord ute på skärgårdsidyllen Fjäderholmarna! 

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.