Grekiska smakupplevelser 


När vi reser älskar vi att äta och dricka gott. Vi äter också allra helst deras inhemska mat då de brukar vara specialister på sin egen mat. I Grekland känns det med andra ord självklart att äta den grekiska maten. 


Vi åt de flesta av våra måltider på vår semester på mysiga Iakovos Kitchen & Grill. Restaurangen var mysigt belägen med havsutsikt. Vi gillade verkligen deras a la carte meny. På Sunwing Resorts liksom vårt hotell Sunwing Makrigialos Beach äter alla barn under 12 år gratis. Så O fick sin lilla egen Lollo & Bernie meny och åt en massa gott ifrån den. Hans favoriter blev Pizza, spagetti bolognese, korv med pommes eller hamburgare med pommes. Typiska barnmaträtter men han älskade det. Sen ingick alltid glass till efterätt. 


Vissa dagar köpte vi även med oss take away  på lunchen och satt på våran balkong med mysig havsutsikt och njöt. Deras Gyros tallrik var verkligen to die for. Så himla god. Vi var riktigt nöjda med maten, servicen och det trevligs läget på Iakovos Kitchen & Grill. Det blev liksom ett vinnande koncept därav de fick många besök av oss. 


En kväll åt vi på buffé restaurangen när det var grekiskbuffé och den var riktigt bra. Men vi föredrar faktiskt att äta a la carte meny i vår familj. Jag tycker det är trevligt när det är fint upplägg och miljön är lugnare. 


Dock var den andra restaurangen i anslutning till scenen och där showerna och minidiscot var om kvällarna. Så med tanke på det var det en stor fördel att äta äta middag där. 

Ett stort plus till Sunwing Resorts för de har gratis mat till barn. Det gillar vi starkt. 


Måste slå ett slag för hotellets enormt goda iskaffe – frappucinno! Den drack jag varje dag – så god! 

Hur brukar ni äta när ni är på familjesemester? Föredrar ni olika restauranger eller samma? 

Spana också in

1 kommentar

  1. Vi har inte varit så mycket i Grekland (bara två dagar i norra Grekland) men grekisk mat får man förstås här och där. Jag älskar deras ostar och oliver. Grekisk mat är alltid gott tycker jag, även om jag kan tycka att det verkar vara lite upprepande. Men som sagt, man blir sällan missnöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.