Sunwing Kallithea Beach – barnvänligt hotell på Rhodos

I somras var vi ju på Rhodos igen. Rhodos är verkligen en av våra favorit öar i Grekland. Men nu var det faktiskt hela 6 år sedan vi var där sist. Då var vi på exakt samma hotell. Så nu blev det en favorit i repris igen. Sunwing Kallithea Beach är verkligen en fantastiskt bra familjeresort och har verkligen allt man behöver för en lyckad familjesemester.

Poolområden

Resorten är uppdelad på två olika delar med två större poolområden.

Barnpooler

De har även flera barnpooler. Denna ovan är på Athena med flera roliga figurer i. Sedan har de även babypooler med solskyddstak på. Super bra.

Poolområde vid Athena

Vi bodde i huvudbyggnaden Athena och hängde mest vid poolerna kring Athena. Min lilla 3 åring är inte det minsta rädd för vatten och hängde mest där storebror var på de djupa.

Vattenrutschbanor

Favoriten för båda killarna blev naturligtvis vattenrutschbanorna.

Poolområdet på Helios

De har även ett stort poolområde uppe vid Helios området. Här finns också vattenrutschbanor och både barnpool och babypool.

Fördelen med flera poolområden är att det blir aldrig fullpackat med folk och det finns alltid solsängar. Så upplevde vi det i alla fall.

Simskola från 4 år

Har man barn från 4 år finns även simskola att gå under högsäsong.

Lollo och Bernie Suite på Helios

Första gången vi var på Sunwing Kallithea Beach bodde vi på Helios i just lägenheten ovan. Det var en Lollo och Bernie Suite med stor terass mot poolområdet. Här fick man även tillgång till ett besök av Lollo eller Bernie som ingick i vistelsen och en del leksaker i lägenheten.

Triton med pool access

Lägenheterna Triton känns som de mest eftertraktade. De ligger närmast havet/ stranden. De populäraste lägenheterna är de med pool access och havsutsikt.

Athena med pool access

Huvudbyggnaden Athena har nyligen renoverats och har en del lägenheter med pool access. Dock inte med havsutsikt, men med en härlig solnedgång istället.

Athenas 2-rums lägenheter

När vi bokade vår resa fanns inte så många alternativ av lägenheter kvar. Så vi valde en 2-rumslägenhet med stor balkong och begränsad havsutsikt.

Det märktes att det var relativt ny renoverat och lägenheten var väldigt fräsch och fin. Hörnsoffan på bilden är även extra bädden för två barn.

Extra stor balkong med morgon sol

Vi hade en stor balkong med både denna lilla myshörnan med fåtölj. Sedan en hörna med ett runt bord och fyra stolar. Vi hade ju begränsad havsutsikt och morgonsol. Så det var otroligt varmt och sitta på balkongen på morgonen. Men på eftermiddagarna och kvällarna när det var skugga var det behagligt. Jag njöt gärna av ett glas rosé på balkongen innan middagen,

Strandnära

Resorten är belägen precis vid havet vid Kallithea Beach.

Kalithea Beach

Kallithea Beach är en mindre strand med en del sten strand och en lite strandremsa med sand. Här finns naturligtvis solsängar och parasoll som man kan hyra.

Man kunde även göra olika vattensporter från stranden om man önskade.

Min äldsta son snorklade även en del från den stenigare delen av stranden och såg fina fiskar under vatten ytan.

Favoriterna Lollo och Bernie

Favoritmaskotarna hos mina barn är Lollo och Bernie och de träffar de gärna när vi reser på semester. Fem dagar i veckan visar sig Lollo och Bernie titt som tätt vid olika tidpunkter på resorten. Vid ett tillfälle var det foto session – veckans semester bild!

Bra underhållning 5 kvällar / vecka

Fem kvällar under veckan var det olika barnshower med Lollo och Bernie. Min favorit show blev när Lollo och Bernie skulle ut och resa. Efter underhållningen var det minidisco som efterföljdes av en kram av Lollo eller Bernie.

Kvällsunderhållning

Fem kvällar av veckan hade de även familjeshower. Det var alltifrån ABBA inspirerande shower till rock- och modern underhållning.

Miniland

På både Poseidon och Helios fanns det ett miniland som var öppet sex dagar i veckan, dit man kunde gå och leka. Här hade de även diverse betalaktiviteter, där man kunde lämna in sitt barn ca 1,5 h på exempelvis Lollos födelsedagskalas eller Baklängesmiddag. Aktiviteterna vänder sig till barn från 3-7 år och kostade från 7 Euro.

Teen Lounge

Min stora son hängde en del på teen loungen som riktar sig till 8-15 åringar. De hade även flera roliga aktiviteter bland annat många sportaktiviteter fem dagar / vecka som var gratis. Min son spelade fotboll, vattenpolo och andra aktiviteter med ”klubben”.

Minigolf

På resorten fanns även två golfbanor. Man fick låna golfklubbor gratis i receptionen, men köpa sin egen golfboll i affären.

Roliga aktiviter för barn

På resorten hade de även studsmattor, små karuseller, lekhoppborg och andra grejer som kostade 1-3 Euro / aktivitet.

Restauranger

På anläggningen har de tre olika restauranger som man kan äta på. Dels a la carte restaurangen Costas Kitchen och den lite mer exklusivare restaurangen Fino. De har även en buffé restaurang som ligger uppe på Helios området.

Costas Kitchen

Vi åt i stort sett alla våra luncher och middagar på mysiga Costas Kitchen. Barn under 12 år äter även gratis här på deras Lollo och Bernie buffé.

Utflykter

Rhodos är en vacker ö, som verkligen ska upptäckas mer.

Rhodos stad

Vi gjorde bara en utflykt en kväll in till den mysiga gamla medeltida staden Rhodos Stad. Gamla stan är verkligen värd ett besök. En taxi från hotellet kostade dryga 11 euro när man bokade taxi i receptionen.

—–

Recensionen är från en helt privat resa i somras och inget samarbete. Vi gillar att resa med Ving. Läs gärna även om 8 barnvänliga hotell i Europa .

Spana också in

5 kommentarer

  1. Hej!
    Jag undrar om ni hade någon all inclusive eller åt ni på restaurangerna och barnens mat ingick ändå? Vilket datum åkte ni?
    Mvh Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *