Health Spa Resort Hvězda i Mariánské Lázně i Tjeckien

   – Samarbete med partner – 

Under min trevliga Tjeckien resa för snart två veckor sedan bodde jag två nätter på Health Spa Resort Hvězda .Det är som namnet låter ett härligt spa hotell i den idylliska lilla spa staden Mariánské Lázně. Hotellet eller resorten var lika vacker på interiören som ni ser på den vackra exteriören. Detta hotell hängde även samman med flera spahotell som låg i Mariánské Lázně och man kunde även promenera inomhus mellan de olika hotellen och spaavdelningarna.  Spahotellet erbjuder både spa i ett välmåendesyfte, koppla av och njuta av lugnet på deras faciliteter. Men även i medicinskt syfte med deras Medical Spa. Många reser till hotell anläggningarna och bor här i flera veckor för att bli friska och krya i kroppen, då de har ett enormt utbud av olika sorters behandlingar.

Rummen

Jag bodde i ett vanligt dubbelrum med balkong mot innergården. Rummet var stort och fräsch med en stor toalett och dusch.

Spa och Wellness center

Hotellet har ett eget SPA och Wellnesscenter som man får tillgång till. Här finns en stor pool med en avdelning med bubbelpool / jacuzzi, olika massage duschar och två olika bastus. Vill man boka behandlingar så har de även massage och några andra behandlingar.

Jag gick ner till poolerna en av kvällarna efter middagen och hade då SPA´t nästan för mig själv. Detta var strax innan de stängningen. Men det var riktigt avkopplande och både kunna simma lite nästan ensam i poolen och koppla av. Dock var poolen aningen kall. 32 grader. Jag önskar gärna att det är några grader varmare när jag badar inomhus. Men jag fick gå och värma mig i bastun istället.

Frukostbuffé

Frukostbuffén var lagom stor med både kalla och varma rätter. Ett urval av pålägg, färsk frukost och olika sorters bröd. Jag nöjde mig med omelett, sallad lite frukost och en färskt bröd med ost och såklart kaffe och juice.

Bubbel och babbel på Café Imperial

En av de bästa stunderna under vår vistelse var faktiskt när jag och Daniela satt hos på Café Imperial efter två spa behandlingar och njöt av ett varsitt glas bubbel och bara babblade om allt möjligt. När man checkade in fick man en kupong till en välkomstdrink och den ville vi inte missa. Så det var perfekt efter en härlig dag på spa att bara sitta och slappa i våra morgonrockar och verkligen ta tillfälle i akt och njuta av både trevligt sällskap, gott bubbel och trevlig miljö.

Att åka på sparesa  i kombination med trevligt sällskap och gott bubbel tycker jag är pricken över i;t med resan.

Middagsbuffé

När man bor på Health Spa Resort Hvězda, så bor man med halvpension och det ingår både frukostbuffé som nämnt ovan och även en middagsbuffé. Buffén äter man mellan klockan 17:30 och 20.30 på kvällen. De hade ett brett utbud av olika rätter den kvällen vi dinerade på restaurangen. De stod och stekte både kött, kyckling och fisk och hade även flera vegetariska alternativ. De hade både ett stort bord med förrätter och efterrätter och jag gillar starkt när man gör ordning det i små portions glas, så man slipper vara och slaska på allt när man tar sin mat.

Vad kostar det att bo här?

Jag måste säga att det var väldigt prisvärt att bo här. Från 354 Euro /pp  så får man bo på hotellet 3 nätter inklusive halvpension (frukostbuffé och middagsbuffé) och en välkomstdrink. Det är alltså ca 4000 SEK för tre nätters hotellvistelse mat (förutom lunch då) och även ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ om man önskar.

————-

Denna resan gjordes i samarbete med Visit Czech Republic, men tankar, åsikter och bilder är helt mina egna. Är du nyfiken på flera tips om Tjeckien så finns det här. 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *