8 Barnvänliga hotell i Europa

Att resa med sin bebis och sina barn är verkligen alldeles underbart. Men planering är A och O känner jag. Dessutom tycker jag det även är viktigt att ha bra boende som är barnanpassade.

Vi har rest otroligt mycket med barnen de senaste dryga 7 åren och under den tiden har vi besökt många hotell, både bättre och sämre. Jag tänkte här tipsa er om de bästa och mest barnvänliga hotellen i Europa som vi har bott på.

Mallorca

Mallorca är verkligen ett av mina favorit resmål som jag gärna återkommer till varje år. Läs gärna mina guldkorn på Mallorca. Inom kort hoppas jag även på att se mer av Mallorca.

1. Sunwing Alcudia Beach

Sunwing Alcudia Beach var vi på första gången i somras. Det hotellet ligger precis vid stranden i Alcudia och har bästa läget för strandälskare. Hotellet är i flera byggnader och jag rekommenderar starkt att bo i någon av de byggnaderna som är renoverade. För den som älskar att ta barnvagnspromenader så finns en lång härlig strandpromenad som jag strosade på varje dag.

2. Sunwing Cala Bona Beach

En annan favorit på Mallorca är Sunwing Cala Bona Beach. Här finns flera stora poolområden istället. Stranden precis nedanför är inte lika härlig som i Alcudia men ta annars bussen 10 minuter bort till Cala Millor stranden. Hotellet är uppbyggt i tre olika delar och vi bodde i huvudbyggnaden.

Kreta

För Greklands älskaren är Kreta verkligen ett barnvänligt och bra alternativ. Vi har besökt två bra och barnvänliga hotell på Kreta.

3. Sunwing Makrigialos Beach

Sunwing Makrigialos Beach ligger med bästa läget också precis vid havet och stranden. Hotellet är beläget i en liten men väldigt mysig by Makrigialos.

Enda nackdelen med detta hotellet är att det är två timmars transfer. Men det gick hur bra som helst för oss. Man gör en glass/ toa paus efter halva bussresan, så det gick väldigt smidigt att resa med en 6-åring och 3 månaders ändå.

4. OBC – Ocean Beach Club Kreta

Ocean Beach Club Kreta ligger precis granne med Sunwing Makrigialos Beach och är lite lyxigare, lugnare och fräschare än Sunwing, men man har tillgång att delta på alla aktiviteter på Sunwing varje dag om man vill. Det är ju relativt nybyggt. Till detta hotell gick jag och tränade varje dag under vår två veckors vistelse här.

Gran Canaria

Vackra Gran Canaria är också ett av mina favorit resmål som jag gärna återkommer till. Dessutom brukar Gran Canaria vara ett mycket prisvärdare alternativ jämfört med Medelhavet under sommarhalvåret. Så ett hett tips om man har en mindre semester budget.

5. Sunwing Arguineguin Seafront

Sunwing Arguineguin Seafront har ett härligt läge precis vid havet med ett stort bra poolområde. Här finns heller ingen strand precis vid hotellet men ca 10 minuter bort finns en jätte fin strand. Boka gärna havsutsikt – så avkopplande att njuta sin morgonkaffe och blicka ut mot havet.

Turkiet

Turkiet har vi också besökt väldigt många gånger. Men senaste gången var faktiskt nästan 3 är sedan. Men landet erbjuder verkligen fina stränder och riktigt god mat.

6. Sunwing Side Beach

Sunwing Side Beach har vi varit på två gånger och besöker det gärna igen. Där finns två olika stora poolområden och även vattenrutschbanor. Stranden ligger ca 500 meter från hotellet. Men de har en egen privat strand och en buss som går dit flera gånger dagligen.

Rhodos

Greklands pärla Rhodos är verkligen också riktigt vacker. Vi har besökt flera orter på Rhodos, men vår absoluta favorit är faktiskt Kalithea.

7. Sunwing Kalithea Beach

Vi besökte Sunwing Kalithea Beach för 5 år sedan senast och det var verkligen en härlig semester vecka. Resorten är stor och vi bodde i en härlig Lollo och Bernie Suits precis vid poolen.

Stranden nedanför är mesta dels stenig. Men det hindrade inte oss från att bada i havet varje dag. Det var hur underbart som helst.

Cypern

Cypern är faktiskt det resmålet som ärrat solsäkert om man verkligen vill ha en solig semester. De stoltserar med sina 320 soldagar varje år och har många vackra långgrunda sandstränder. Säsongen på Cypern sträcker sig oftast redan från påsklovet så långt som över höstlovet in i november.

8. Sunwing Sandy Bay Beach

Sunwing Sandy Bay Beach besökte vi senast för 6 år sedan. Då var vår äldsta inte ens ett år. Det var också ett riktigt härligt hotell med en fin sandstrand precis vid hotellresorten.

Förra året öppnades även ett helt nytt Ocean Beach Club på Cypern precis bredvid Sunwing anläggningen som jag är väldigt sugen att resa till i år. Det är dock väldigt populärt så man måste vara ute i god tid om man vill bo där.

Fördelar med Sunwing Resorts

Det finns väldigt många fördelar med att resa till Sunwing Resorts;

– Barn under 12 år äter alltid gratis

– Det finns solskyddstak på barnpoolerna

– Miniklubben från 3 år där man kan lämna in barnen på flera aktiviteter. Vår äldsta son har verkligen älskat det.

– Roliga aktiviteter för barn 5 dagar / vecka.

– Bra gym och träningsmöjligheter.

Så vi kommer verkligen fortsätta att resa till Sunwing Resorts även i framtiden.

Observera att detta är inte något sponsrat inlägg, utan allt är ifrån våra privata semester resor. Vi gillar helt enkelt att resa med Ving.

Spana också in

3 kommentarer

  1. Superbra tips! Du är grym!
    Svar: Ah just det det kan man ju såklart göra. Verkar lite krångligt att åka runt och stämpla massa papper,hehe. Vi har varit ihop i 12 år, inga planer på att gifta oss än i alla fall, haha.

  2. Hej! Vi sitter just nu och planerar sommarsemester och funderar en del på de hotellen ovan. De vi väljer främst mellan är Kallithea, Mallorca, makrigialos samt cypern. Du som varit på alla, skulle du inte kunna väga några för- och nackdelar mellan de olika? Blir inte alls klok på vilket vi ska välja då alla verkar helt ok ? Sååååå tacksam för lite hjälp ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.