Vinprovning och middag på Vuglec Brec i Kroatien

Dryga 40 km ifrån Kroatiens huvudstad Zagreb, i hjärtat av provinsen Zagorje ligger den kända vingården Vuglec Brec.  Hit åker gärna lokalbefolkningen själva på helgerna för att komma bort från storstan. Man kan både boka boende i små söta hus eller varför inte boka deras mysiga och relativt nya Wellness House Imbra?!

Bo i Vuglec Brec – Wellness House Imbra 

Det mysiga huset är perfekt för en kärleksweekend på tu man hand eller kanske till och med för sin bröllopsnatt. Det lilla huset har ett sovrum och toalett, sedan en jätte mysig terrass med jacuzzi och härlig utsikt över vingårdarna.

Här skulle jag gärna tillbringa en natt med min kära. Det skvallras om att det är populärt att ha sitt bröllop och sin bröllopsfest här.

Vintillverkning

Vi får även göra ett besök i vinproduktion och se hur det går till från druva, ända tills vinet hamnar i sina fina flaskor.  De tillverkar både rött, vitt och rosa vin. Även vin med bubblor som är relativt nytt i Kroatien, men marknaden växer och växer och det är Vuglec Bregs storsatsning numera.

Vinprovning

Vår vinprovning börjar såklart med mousserande vin på eftermiddagen och vi njuter av det goda vinet med den härliga utsikten. Helt magiskt vackert. Tänk att få sitta där en sommardag och kanske över bo över – en dröm som kanske blir sann i framtiden.

Middag

Efter att ha provat två olika viner ute på deras terrass börjar våra magar att kurra och vi beger oss in för att avnjuta en middag och provsmaka flera av deras viner, som passar bra till maträtterna. Vi äter en traditionell kroatisk middag bestående av två olika sopper till förrätt, kalkon med det traditionella pastaliknande tillbehöret och grönsaker. Till efterrätt så avnjuts deras stukli som är en sorts gratinerad pannkaka fylld med keso och grädde.

Vi njuter både av mat och dryck tillsammans med vår trevliga guide. Både jag och  Lena  konstaterar att vi gärna skulle åka dit igen.

—————–

Denna resan genomfördes i samarbete med Kroatiska turistrådet.
Men bilder,  text och synpunkter är som alltid mina egna.

 

 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.