Matkabåten till Helsingfors med Viking Line 

Mariella – Foto; Viking Line

 

Förra veckan var jag som tidigare nämnt iväg på Matkabåten till Helsingfors som anordnades av Finesse Promotions  och Viking Line. Det var en trevlig resa med inspirerande föreläsningar och god mat. Huvudsyftet var Matka Travel Fair i Helsingfors. Men själva kryssningen var minst lika trevlig. Jag hade väldigt trevligt sällskap av kryssningsexperten Heidi med familj.


Comforthytt Seaview 

Min bebis fick såklart hänga med mamma på äventyr. Än så länge världens snällaste bebis och det går fortfarande hur bra som helst att resa mes honom. För att få plats med vagnen och att vi skulle sova bekvämt hade vi bokat en Comfort Seaview hytt med dubbelsäng, så lilla L kunde sova bredvid mig. Hytten var fräsch och vi sov ju i stort sett bara i den. Jätte sköna sängar och jag älskar att vakna upp till soluppgången ute till havs.


Oavsett årstid så är Stockholms skärgård så vacker och man har ju definitivt den bästa utsikten när man kryssar ifrån Stockholm.  Fredagens soluppgång från deck var bara helt amazing.

Lyxig frukost i Food Garden 


När man reser på en Helsingforskryssning med Viking Line har man två kvällar och två morgonar ombord sedan en hel dag i Helsingfors om man inte väljer en hotellnatt i staden. Båda morgonar åt vi en lyxig frukost i Food Garden. Jag älskar när man kan få en god cappuccino till frukosten och det sätter såklart guldkant på dagen med ett glas gott bubbel. Det var ju ändå fredag morgon när vi ankom till Stockholm igen.

Frukosten var otroligt fräsch och de hade allt man kunde önska sig, olika varma och kalla rätter, färskt bröd och inslag av både finska och svenska rätter.

3-rättersmiddag i Food Garden 


Första kvällen ombord åt vi en 3-rättersmiddag på Food Garden med tillhörande vinpaket  – en av Viking Mariellas á la carte restauranger.


Dagen till ära var det ju min födelsedag. Så jag kunde helt enkelt inte fått en godare födelsedagsmiddag.

En skagenröra på räkor, pepparrot och sikrom serverat på Rosalalimpa blev det till förrätt med ett riktigt gott vitt vin. Med ett Thats Neiss Cuvee White till. Godaste vinet på hela middagen.


Varmrätten blev Halstrad rödingfilé med lättrökt hollandaisesås och potatispuré med parmesan tillsammans med ett vitt Chatau L´ Hospitalet Gran Vin Blanc.


En delikat ostbricka med passande vin till dessert.
En mycket trevlig kväll med goda smakupplevelser. Jag tycker verkligen det är så mycket värt att äta á la carte mat ombord istället för buffé.

Lekrum 


Viking Mariella hade flera lekrum och även aktiviteter med Ville Viking ombord på kryssningen. Men eftersom jag reste utan barn i lekåldern denna gången spanade jag bara in i det ena. Nästa gång får det helt enkelt bli en lovkryssning med familjen. De brukar ha mycket roligt att göra för barn ombord.

Spa 


Nästa gång hoppas jag även på att hinna besöka deras Travel Spa. Eftersom jag var ensam med min bebis denna gången hade jag tyvärr ingen möjlighet att besöka det.

Självklart hann jag med en del taxfreeshopping också. Dagarna till ära var det många bra erbjudanden i taxfreen. Det hör såklart till att shoppa när man är på en resa.

Inom kort ska ni få läsa om andra kvällens restaurangbesök på Social Plate. Vi åt en 9-rätters avsmakningsmeny som var väldigt god.

Det här med kryssningar gillar verkligen jag när man är i rätt sällskap. Det är trevligt och ett enkelt sätt att ta sig fram. Passa på att äta och dricka gott samtidigt som man reser är guld värt.

Nästa kryssning hoppas jag blir med Viking Gabriella som också kryssar till Helsingfors. Det vore roligt att se fler av Vikings fartyg.

 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.