Hotel Guggenberger – familjärt hotell i Kleinarl

När vi var i Österrike på vår skidsemester bodde vi på mysiga Hotel Guggenberger, som är beläget mitt i skidorten Kleinarl.

Läge 

Det är beläget ca 5 minuters promenadavstånd från liftsystemet och där man kan hyra skidor och köpa liftkort. Knappa 10 minuters promenad till barnbackarna och orkar man inte gå så går skidbussen varje halvtimme precis utanför hotellet för vidare färd ner till byn eller om man vill åka vidare till Wagrains skidområde.

Rummen 

Vi bodde i ett stort familjerum med två sovrum. Ett med två enkelsängar i och det stora rummet med dubbelsäng och även en soffa.


Det var mestadels inrett i trä och med en mysig alpkänsla.


Vi gillade verkligen rummet som var både stort och rymligt. Vi hade även en balkong med fantastisk utsikt. Dock var det lite för kallt att sitta där, men att kunna gå ut på balkongen och njuta av den vackra utsikten var guld värt. Vilket läge – så vackert.

Wellness / SPA 

Hotellet hade även en mysig Wellness avdelning med både inomhus och utomhuspool, flera olika sorters bastu och en avdelning där man kunde sitta eller ligga och läsa.


Här njöt vi av lugnet och badade flera eftermiddagar och värmde oss i bastun. På rummen fanns även den fina korgväskan med rena badlakan i varje dag. Så man hoppade bara i bikinin och tog med sig badhandukarna och gick ner – lyx. Tycker det verkligen är ett stort plus när hotell har pool, eftersom vi alla i familjen älskar att bada.

Frukostbuffé 


Frukostbuffén på hotellet var alldeles lagom. De hade lite av varje framme och fyllde på när det behövdes. Med andra ord var allt färskt och fräscht hela tiden.


Det bästa tyckte jag var att man kunde göra sin alldeles egna färskpressad apelsinjuice. Jag älskar verkligen nyttiga alternativ på frukosten. Det var även myskänsla när man kunde ta sin egen lilla brödkorg med olika sorters bröd till familjen till bordet. Verkligen familjärt.

Eftermiddagsfika 


Vi hade bokat hotellet med halvpension, så varje eftermiddag vid kl 15 ställde de fram en liten mellanmålbuffe som var perfekt efter en hel dag i skidbacken. Där bjöds det på någon sorts soppa varje dag och sötsaker. Jag och lilla L fikade där varje dag och han fick äta sin favorit gröt från Enago.

Middagar 


I halvpension ingick frukosten, eftermiddagsfikat och middagen, men inte dryck. Så varje kväll serverade de olika 4-rättersmiddagar.

Middagen började med en förrättsbuffé ofta med olika kalla rätter, salladsbuffé och efter det fick man välja på två  eller tre olika förrätter och varmrätter och sedan dessert.Maten var verkligen så god på hotellet. Barn fick även välja rätt varje kväll och fick glass till dessert. Vi var verkligen positivt överaskade att det var en så bra a la carte meny. Ofta brukar det bara vara buffé när man väljer halvpension.

Lekrum 

Hotellet hade även ett gigantiskt lekrum, eller med andra ord flera rum. Det fanns alltifrån klätterställningar, rutchebanor, rum med kuddar där man kunde bygga kojor, spela spel, spela pingis och mycket annat roligt.


Hotellet överträffade verkligen våra förväntningar på alla sätt. Stora fräscha rum, bra mat och extra plus med både lekrum och Wellness avdelning.


Hit kommer vi definitivt att återvända. Både barnvänligt och mysigt. Dessutom i en lugnare och mindre alpby.

Vi blev helt kära i att åka på semester till alperna.

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.