10 tips på hur reser man billigare 

Jag får ofta frågan hur kan ni resa så mycket? Hur har ni råd? 

Vi är definitivt inga miljonärer men min största passion i livet är att RESA. 

Jag kan inte tänka mig ett liv utan att resa och upptäcka världen. I det stora hela handlar det om PRIORITERINGAR. 

Jag prioriterar att lägga mina pengar i största och möjligaste mån på att resa och drar hellre in på andra utgifter. Uppleva världen med min familj är verkligen livskvalité för hela familjen tycker jag. 

Mina bästa resa billigare tips är: 

1. Försök resa i lågsäsong i den mån det  går. Om man undviker alla skollov så är resor betydligt mycket billigare. Än så länge har vi haft förmånen att kunna resa i lågsäsong eftersom vår son inte har skolplikt ännu. 

2. Se dig om efter rabatter, ofta har researrangörer olika kampanjer och ger ibland flera tusen i rabatt på vissa resor. 

3. Väljer man konstiga flygtider exempelvis på natten, galet tidiga morgonar eller sena kvällar är ofta resorna billigare. 

4. Ska du på en weekend resa är det oftast dyrast att resa Tors-sön eller fre-sönd. Varför inte åka lördag-tisdag?! 

5. Ofta sänks resorna på helgerna på kvällen. Vem bokar resor en fredag eller lördag kväll?! Det upptäckte jag senast i höstas när jag skulle boka flyg till Mallorca. Från lördag kväll – söndag dag gick priset upp nästan en tusenlapp… 

6. Det sägs att billigaste dagarna att resa på är tisdagar och lördagar. Kanske är det smart att kolla om det finns flyg till just den destinationen du vill dessa dagar. 

7. Res till länder där det är billigare än i Sverige. Det finns många länder i världen där man kan leva mycket billigare än i Sverige. 

8. Boka en sista minuten resa. Just nu är det galet billigt att resa. Man kan ex hitta en Sista minuten resa med boende till Gran Canaria för ca 2000 kr och åka endast flyg till Mexico för ca 2000 kr. 

9. Skaffa bonuskort på olika resesajter eller hotellsajter. När man samlar poäng leder det ofta till ex en gratis hotellnatt. Ibland får man förmånen att boka hotellnätter billigare när man är medlem. 

10. Har du en bebis eller är gravid, så passa på och res många gånger innan bebisen fyller 2 år. Då reser bebisen nästan gratis om den sitter i knä på ena föräldern. På långresor sparar man 10 000 – tals kronor. 

Bilden är från stora sonens andra resa som gick till Thailand. På sex år har han hunnit med ett 30-tal utlandsresor i tre olika världsdelar. 

Nu har vi börjat planera nästa års resor. Ni hänger väl med så får ni se vart det bär av med familjen nästa år. 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *