Wenngarns Julbord 

Förutom Wenngarns mysiga Slott så var även Wenngarns Julbord en upplevelse utöver det vanliga. 


Det inleddes med att man blev bjuden på Wenngarns egna varma äppelmust utomhus och fick se solnedgången som går ner alldeles för tidigt den här tiden på året.  Lite snö och lite kyla och vi insöp de första julkänslorna innan det var dags att bege sig in och få lyssna på en julsaga inne i Wenngarns kapell. 

Två mycket trevliga arrangemang på ett klassiskt julbord. Som verkligen höjde känslan av lyx. 


Själva julbordet var väldigt klassiskt och avnjöts i slottets vackra salar till tonerna av levande julmusik. 


De kalla julrätterna såsom sill, lax, såser, korvar och  julskinka dominerade på det största bordet. Det fanns bara ett fåtal varma rätter. Men sonen nöjde sig väldigt bra med de enormt goda köttbullarna, prinskorvarna och potatisen. 

Juldessertbordet fick verkligen högsta betyg av mig. Jag som älskar choklad gillade starkt chokladpralinerna med pepparkakssmak och saffranssmak. En riktigt fin och god jultårta som var svår att motstå. 

Förra veckans tredje julbord var på Wenngarn.  Att äta julbord på ett slott höjde faktiskt upplevelsen mycket. Men de hade faktiskt väldigt få rätter jämfört med både Tyrols Vilda Julbord och Cedergrenska Tornets Julbord. Men Wenngarn har även både sitt eget bageri där alla bakverk bakas och destilleri där de gör sina egna drycker vilket höjer upplevelsen markant. 

Fick även chansen att klä upp barnen i deras fina julskjortor från Geggamoja.


Det var även barnvänligt och en riktigt härlig lördags utflykt med både god mat och slottsupplevelse. 

Hela familjen uppskattade det verkligen. 

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.