Nyårskrönika Del 3

  
Juli, augusti och september blev helt klart årets bästa resmånader familjemässigt. Vi var på hela fyra utlandsresor och reste även en del inom Sverige. 

   
    
    
 
Vi började med en resa till Spanien och närmare bestämt mysiga Benidorm på Costa Blanca. Benidorm hade verkligen massor av roliga aktiviteter för barn att erbjuda. Djurparker, vattenland, tivoli, underbara stränder och såklart fantastiskt god mat. Vi blev helt kära i Benidorm för det var så barnvänligt och kommer garanterat att återvända. 

      
Vi fick äran att gå på ett fantastiskt vackert bröllop i Dalarna och tillbringade en weekend i underbara Dalarna. 

   
Därefter bar det av till Turkiet och närmare bestämt Sunwing Side East Beach för 1 veckas härlig semester och avkoppling. 

    

Sunwing Side East Beach är en favorit hos oss sen innan. Vi besökte det även 2013. Ett nytt fräscht och barnvänligt hotell på alla sätt och vid med god mat. 

   
Vi stor trivdes där. Trots att vi åkte mitt i juli upplevde vi det inte FÖR varmt. Annars kan ju Turkiet vara för varmt mitt i sommaren. 

   

Vi åkte på vår årliga road trip i Sverige och gjorde en avstickare i Örebro och bodde på Scandic Grand Central. 

    
   
Vi tillbringade ett par veckor (sonen 3v) på västkusten och njöt av ledigt. Tyvärr var ju inte den svenska sommaren den bästa så det blev mer krabbfiske och fiske än sol och bad. 

   
 Vi åkte till Göteborg ett par dagar och gick på flera olika museum och passade på att åka paddan bland regnskurarna.    
 

Västkusten levererar ju som alltid. Oavsett en lite kallare sommar än vanligt så är det härligt och avkopplande. 

   
    
    
 
I augusti kom äntligen den riktiga sommaren till Sverige och bjöd på härliga dagar. Vi passade på att åka på skärgårdskryssning i Stockholms skärgård, åka till Fjäderholmarna, besöka parken zoo i Eskilstuna, våra vänners mysiga landställe i Nävekvarn och en tur till Dalarna med både sol, bad, båtturer och vattenskoter åkning. 

   
    
    
 

Augusti fick ett fint avslut med en till resa till Spanien och närmare bestämt Torremolinos. Vi tog det mest lugnt njöt i solen men passade även på att besöka Aqualand och Tivoli World i Benemaldena. 

   
   
I september fick det bli ett par besök på sonens sommar favorit Gröna Lund. 

   
    
    

I slutet av september kastade vi loss med Tallink Silja och åkte till mysiga Tallin på en weekend. Jag hade inte varit i Tallin på flera år så det var verkligen roligt. Stranden är verkligen vacker och erbjuder mycket att titta på liksom Fine Dining mycket prisvärt. Det var även roligt att visa sonen en storstad. Så fler storstadsresor blir det definitivt i framtiden. 

Vilken storstad rekommenderar du att resa till med barn? 

Håll ut imorhon får ni läsa sista delen i min årskrönika. 

Spana också in

3 kommentarer

 1. Gud va mycket härligt och kul ni har hunnit med !!
  Jag hoppas att 2016 ska fyllas av resor och äventyr för vår del.
  Att koma iväg och göra roliga saker förgyller verkligen tillvaron.
  När jag ser dina bilder blir jag ännu mer sugen på det !

  KRAM och God fortsättning fina du !!

 2. Också insett att det är trevligt med storstadssemester med familjen, trodde inte barnen skulle uppskatta det så mycket som solsemester men hade fel.
  Kan varmt rekommendera Dublin! Mysig stad, bra flygförbindelser, fin djurpark som barnen älskade. Enkelt att ha barnen med sig överallt. Bra framkomlighet med barnvagn, smidigt både att åka taxi (som är jättebilligt där) och buss.
  Annars är både Palma och Madrid favoriter hos mig.
  Kombinera Paris och Euro Disney är ju helt klart en barnfavorit annars 😉
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.