Cykeltur på Åland

 

DSC01677

 

Ett av de bästa sätten att upptäcka Åland på är ju att cykla runt på ön. Vi hyrde cyklar en förmiddag när vi var på Åland. Hyra cyklar gör man enkelt mittemot Viking Line terminalen och det kostar från ca 10 Euro och uppåt beroende på hur länge man vill ha cykeln. Helt klart prisvärt.

DSC01641

Kyrkor är alltid vackra att se på och spännande att gå in i.

 

DSC01631

Cyklar man med barn så är det ju alltid skoj att stanna i en lekpark.

DSC01632

Denna mysiga lekpark låg precis vid havet och nära Hotell Arkipelag. Här ska du definitivt bo om du vill ha härlig havsutsikt.

 

DSC01634

DSC01646

 

DSC01647

 

DSC01648

 

Stadshuset låg väldigt vackert i Mariehamn med en underbart blomstrande trädgård.

DSC01649

 

De vackra husen avlöste varandra i Mariehamn, gamla hus blandades med nya hus på ett härligt sätt.

DSC01670

Vi fortsatte även vår cykeltur ut på Nåtö och det var så himla vackert. Nästan klarblå himmel och sol och ett blått härligt hav.

DSC01663

DSC01672

Efter en dryg timmes cykling fick det bli en vätskepaus precis vid ett naturreservat. Här fanns flera olika sorters orkidéer att gå omkring att kika på, men dessvärre han vi inte med det.

DSC01673

Början på naturstigen.

DSC01669

 

DSC01665

Jag fick nästan lite Greklands känslor för det var så himla vackert och grönskande med det härligt blå havet.

Som ni ser är Åland och Mariehamn verkligen värt ett besök och jag måste säga att maj var verkligen en härlig månad att besöka Åland. Men jag kan tänka mig att det är ännu härligare på sommaren när man kan bada också.

 

Spana också in

1 kommentar

  1. Härlig inspiration! Åland står verkligen på vår ”vill-göra”-lista men fast det är så nära har det ännu inte blivit av… Verkar även vara ett perfekt resmål med husvagn, tydligen billigt att ta färjan dit med husvagn jämfört med många andra resmål som ”kräver” transport med färja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *