Thailand med barn

 

20150320-011600.jpg

Som ni redan vet älskar jag verkligen Thailand. Första gången jag var i Thailand var 2002. Min första ”backpack resa” med två tjej kompisar. Vi reste runt i Thailand i 3 veckor och jag fick bara mer smak för landet.

Sedan jag fick barn har Thailand varit ett naturligt resmål att resa till på vintrarna med sonen, då allt känns så enkelt i Thailand. Första gången vi reste till Thailand med sonen var han bara 7 månader och det var 2011. Nu har han redan hunnit varit till Thailand fyra gånger på 4,5 år (en vinter valde vi Mexico). Vi är likanöjda med semestern varje gång vi har varit där och får även mersmak, därav vi fastnat för Thailand.

Varför är Thailand så bra när man reser med barn?

1. Direktflyg – Vi reser alltid med ett charterflyg, från A till B som oftast går nattetid. På flyget, ca 10h ombord, äter och sover och vips är du framme på ett fantastiskt exotiskt resmål på andra sidan jordklotet. Perfekt att resa på natten så sover ju oftast barnen.

2. Priserna på Thailands resor är ofta väldigt humana om du reser i lågsäsong. Dvs undviker skollov. Man kan komma undan väldigt billigt om man inte har så höga krav på boende.

3. Maten är fantastiskt god och det är heller inte särskilt dyrt. Gillar man inte maten så kan man ju bara beställa in en ny. De har oxå barnvänlig mat.

4. Thailändarna är väldigt barnvänliga. Det känns som det aldrig är något problem med något, utan de hjälper gärna till och löser problemen.

5. Klimatet är ofta bra. Det är dock rätt varmt. Men man vänjer sig snabbt. Barn är mer anpassningsbara med klimatet än man kanske tror.

6. Paradis stränder finns nästan överallt. Vår favorit är ju Bangtao Beach i Phuket. Härliga stränder som kantas av vackra palmer, och vilket barn gillar inte att sitta i sanden och bygga sandslott.

7. Bra sjukvård. Det känns väldigt viktigt när vi reser. Vi har varit i kontakt med vårdcentralen / sjukhus flera gånger vi har varit i Thailand och det har funkat väldigt bra. Ett år fick sonen Höstblåsor, men med rätt sjukvård och råd läkte det snabbt. Se till att ha en bra reseförsäkring när du reser.

8. Utflyktsutbudet är stort. Det finns något för alla smaker. Åka på båtturer till vackra öar eller paradisstränder, vandra i djungeln, se på djur, lära dig laga thailändsk mat och mycket mer.

20150320-011646.jpg

Det finns verkligen något för alla smaker i Thailand och man tröttnar aldrig på landet.

20150320-011729.jpg

För mig är Thailand verkligen paradiset och även för min familj. Det är nog väldigt troligt att vi återvänder till Thailand igen nästa vinter.

20150320-011842.jpg

Vart reser du helst på semester på vintern? Har du besökt Thailand?

20150320-011919.jpg

Är ni nyfikna på våra semestrar till Thailand så kan ni läsa mer om årets Thailands resa eller förra årets Thailands resa för att bli mer inspirerade om härliga Thailand.

 

Spana också in

4 kommentarer

  1. Mmm, jag älskar också Thailand och vi har varit där en drygt handfull gånger med barn. Jag vill dock gärna variera destinationerna vi besöker (även om vi ABSOLUT är ”återvändare” till många destinationer). Jag drömmer om Jamaica nästa vinter. Och Mexico, men dit passar inte att åka på jullovet – som vi behöver göra eftersom inte får skolledigt – då det är riskt för ganska dåligt väder där då … Men Thailand återvänder vi absolut gärna till.

    Kram R

  2. Älskar Thailand, hade en fantastisk semester på Phuket för några veckor sedan med våra tre barn. Underbart väder, jättegod mat, härliga stränder och mycket att göra om man tröttnar på att sola och bada. Var i Phuket första gången 1994 och har varit där några gånger efter det, väldigt mkt har ju hänt på dessa år såklart både till det bättre och sämre hållet. Maten och shoppingen har blivit väldigt mkt dyrare – nu nästan i klass med Medelhavsdestinationerna tycker jag, men det beror väl även på den ganska svaga kronan så klart. Men standarden på allt har också blivit klart högre. Hade hur som helst en helt underbar semester och längtar redan tillbaka.

  3. Jag har varit i Thailand några gånger och tycker det är ett schysst resmål, däremot inte det bästa. Det har blivit väldigt dyrt och stränderna är inte lika vackra som Mexiko, Karibien och Filippinerna, som även de är resmål som tickar de flesta punkterna på din lista. Mer prisvärda länder att vistas i är ju lätt att hitta. Däremot är det lätt att hitta billiga charterresor till Thailand, vilket är en fördel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *