Helsingfors – En mysig stad

 

Efter en trevlig kväll ombord på Silja Symphony förr förra veckan och en god natts sömn så vaknade vi upp i Helsingfors. Jag måste faktiskt säga att det är ju ett fantastiskt sätt att resa. Man går ombord på en båt, äter en god middag och sover gott och sen vaknar upp i en ny stad. Det känns så enkelt och bekvämt. Jag, Diana och Jenny mötte dagen i Helsingfors och tog oss ut på en långpromenad för att upptäcka staden. Så jag bjuder på ett härligt bildregn. Bilder säger ju mer än 1000 ord…..

 

DSC00771

 

DSC00768

 

Saluhallen är verkligen mysig att bara strosa omkring i.

DSC00767

 

DSC00777

Helsingfors Domkyrka är verkligen en av de vackraste kyrkorna som jag sett. Den ligger fint belägen vid Senatstorget i Helsingfors, egentligen bara ett stenkast, ca 10 minuters promenad ifrån Silja Terminalen.

DSC00778

 

DSC00779

Strindbergs café är ju ett av de mest kända caféer i Helsingfors och är helt klart värt ett besök. Ligger mysigt beläget.

DSC00780

DSC00782

Stockmann är dessutom ett måste att besöka när man är i Helsingfors. Deras motsvarighet till vårat NK (Nordiska Kompaniet). Ett stor varuhus i flera våningar med en massa fina märkeskläder, märkesinredning och inte minst en stor bottenvåning med en massa matvaror, caféer och restauranger. De hade redan börjat med deras julskyltning när vi var där i mitten av november, ur mysigt trots avsaknaden av snön. Högst upp i huset ligger barnavdelningen med en massa barnmärkeskläder liksom leksaker.

DSC00784

 

DSC00787

En Glass på mysiga Ben & Jerry´s var ju bara ett måste, trots kylan. Men glass går alltid hem.

DSC00789

 

DSC00790

Som ni ser på bilderna hade vi en riktigt mysig tjejdag i Helsingfors med promenad, shopping och fika. Det mesta i Helsingfors ligger faktiskt med promenad avstånd ifrån Siljaterminalen. Så vi promenerade både till och från stan i lagom takt och bara strosade omkring i stan. Det går även perfekt att gå med barnvagn i staden. Breda trottoarer och gångvägar. Efter en härlig dag i Helsingfors avslutade vi ju Silja Symphonys SPA avdelning och en god italienskmiddag som ni ska få läsa mer om senare.

DSC00791

Har du varit i Helsingfors?

Vi var ju där för ca 1 år sedan, på Höstlovet förra året hela familjen och de har även många roliga saker för barn. Vi besökte bla Naturhistoriska museet. Så nästa gång blir det nog en tur med hela familjen igen. Sonen och maken tycker också det är kul att åka båt och kryssa.

 

 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *