En härlig natt på Scandic Anglais

Vår vistelse på Scandic Anglais var verkligen riktigt avkopplande och härlig på många sätt. Sova är ju såklart en stor del, men äta god middag, frukost och sköna sängar och fräscha rum betyder oxå mycket – helheten var toppen!


Vi fick ett mycket trevligt välkomnande av Scandics personal inför ”En god natts sömn”. Vi fick även en väldigt intressant föreläsning av en sömnexpert och författaren till boken ”en perfekt natt”. Vi fick bl.a. veta hur vanligt det är att småbarnsföräldrar sover väldigt dåligt. Det var väl ingen nyhet direkt, men hur viktigt det är att ta hand om sig själv och försöka sova när man kan för att inte försämra immunförsvaret etc. Jag minns än idag hur jobbiga nätter vi har haft med O ibland och när jag var värmt välling i tid och otid på nätterna…. Mitt jobb har faktiskt varit min räddning många gånger. Jag har ju ofta sovit på hotell när jag har jobbat och sovit hela nätter, istället för att bli väckt 1-2ggr / natt ibland. Sova 4-5 h i streck är betydligt mycket bättre än att sova 8h och bli väckt flera ggr… Efter föreläsningen fick vi ett testa ett mycket bra Yoga pass med Egentid. Och sen avnjöt vi ju en god 3-rättersmiddag som jag redan har bloggat om här.

De nya sömnrummen är utrustade med den nya sänginnovationen You Bed som innebär att du via en fjärrkontroll får ställa in helt individuellt vilken hårdhet/mjukhet du vill ha för höfter, axlar och rygg. Allt för att du ska få en så god natts sömn som möjligt. Kanske vill man efterlikna sin säng hemma eller så tvärtom vill man sova i en alldeles perfekt säng. Sömnrummen är också extra utrustade med en Iphonedocka om man vill lyssna på lugn musik, en bricka står också i rummet med vattenkokare olika theer, och koffeinfrittkaffe. Samtliga rum är belägna i den del av hotellet som är lugnast. Långt bort från hissar och restauranger. Bokar man sömnrum, har man tom möjlighet till senare utcheckning och ett eget lite sovkit med öronproppar och ögonskydd. På ett 10 tal hotell i Sverige  och endast tre hotell i Stockholm lanseras dessa sömnrum 1 november. Så detta är verkligen ett hett tips att besöka. Jag kommer absolut att sova på de någon mer gång vid tillfälle. Super sköna sängar och vi sov riktigt gott inatt.


Bästa starten på dagen är ju verkligen en riktigt god frukost och Scandic har ju verkligen generellt en helt fantastisk frukost. Vi bodde ju på Scandic i somras och och gillar frukosten starkt. Så efter en god natt sömn är ju verkligen frukosten efterlängtad. Jag hade tänkt att hinna med en sväng till den härliga relaxavdelningen oxå, men hann inte med det. Prioriterade faktiskt att sova längre… Men jag hoppas kunna besöka Scandic Anglais vid något annat tillfälle igen och testa både gymmet och relaxen.

Brukar du unna dig att bo på hotell ofta?

 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *