Kreta med barn

Min nästa gästbloggare är en vän som jag har lärt känna via Loppi.se när vi var Loppiambassadörer,  Ann-Sofie som driver bloggen Sojkas Framtid. Hon har precis blivit 2 barnsmamma, sist när vi sågs i höstas var hon gravid. Hon reste till Kreta i somras med sin familj och här delar på hon med sig av spännande tips Kreta.
Först vill jag tacka Lina för frågan om att gästblogga hos henne! Jag skulle göra det för ett bra tag sen men som jag är så har jag svårt att få tummarna loss som vanligt! 🙂
Det var ända sen i Juni månad förra året som jag skulle skriva om min Kreta resa. Vår första resa tillsammans som familj och faktiskt min första solsemester. Egentligen första riktiga semester. För närländerna kan man inte räkna tycker jag. Annars är mitt enda semestermål, Frankrike. Men det är inte det jag ska skriva om för det var något när jag var liten. Inte samma sak att åka helt själv som vuxen och med sin egen familj.
Vi bodde iaf på Isida hotell i Agia Marina som ligger vid Chania kusten i Kreta. Vi börjar med det tråkiga för att sen gå över till det roliga. Men det är iaf mycket vanligt att bli smittad av Streptokocker utomlands då det är varm och behaglig miljö och vi kan inte hitta någon koppling till just hotellet men smittade blev vi men med penicillin när vi kom hem gjorde susen. Men det jag vill tipsa och varna om är att vi minsta lilla tecken på sår på kroppen eller liknande så är det bättre att gå till läkaren en gång för mycket och du kan få ut ersättning både från resebolaget och försäkringsbolaget men eftersom vi inte gjorde det så fick vi nadda! Bra att tänka på. 🙂
Hur som helst så var det ett jätte bra hotell med 2 poolområden och det fanns olika nivåer på barnpoolerna så man kunde prova sig fram.Det finns också vägg mellan barnpoolerna och vuxenpoolen vilket jag har hört inte finns på alla hotell med barnpool. På hotellet var bra service och vi valde att inte välja all inclusive då vi skulle vara där 2 veckor. Och det gjorde vi verkligen rätt i. Efter en vecka hade vi redan tröttnat på hotellet. Vet inte om det bara är vi men 10 dagar hade varit det optimala att vara i Kreta. En vecka är för lite och 2 veckor har man redan gjort allt. Jag tycker man ska välja ett bra hotell när man åker med barn iaf där. För trots att vi åkte i Juni månad så nådde temperaturen redan upp till 40 grader vilket inte är så vanligt men ibland blir det så och då orkar man inte sig ut från poolområdet förens det blir lite svalare.
Första dagarna gick vi mycket i affärerna längs gatan. Det var inte långt ifrån oss så hade man shopping längs hela gatan som sträckte sig och precis över gatan låg stranden och det var bara att välja och vraka. Vad det gäller kolla i affärer lärde vi oss snabbt att det tar man mot kvällen istället. Så det vi gjorde i 2 dagar var att hyra bil och kolla upp bra ställen. Köra till Heraklion gjorde vi men vi rekommenderar inte att köra så långt med små barn. Sonen sov mycket i bilen på väg dit och var skit jobbig samt att man hann inte vara där så länge då bilresan tog sin lilla tid. Har man inte barn kan det kanske vara något men i så fall ska man sova över en natt för att hinna göra något men tyckte inte det vad så mycket att se där. Däremot kan jag rekommendera stranden Bali som vi körde förbi på vägen till Heraklion. Jättefin mysig liten barnvänlig strand.
Men det häftigaste vi gjorde, fast lite skrämmande var det att köra dit men jag gillar äventyr men man får köra sakta sakta på många ställen och det finns 2 vägar man kan köra. Ena typ livsfarligt läskig och andra lite mindre livsfarligt läskig. Fråga där du hyr bil så du kör den vägen så du hamnar på inre sidan av bergen för det är tillräckligt läskigt ha ha. Man kör nämligen mellan och över bergen på vägen dit. Kör man fel väg så hamnar man på yttersidan närmast kanten av berget och det vill man inte. Brant var det med och skarpaste och slingrigaste vägarna jag sett men vilka utsikter! Det tyckte jag var det häftigaste med hela resan!
Vi hade lite otur att det blåste massor just den dagen vi var på den vackraste stranden jag någonsin sett. Men det var häftigt att man fått uppleva det vackra gröna havet och de vackra utsikterna. Mm.. riktigt godis för ögat!
Har man möjligheter så finns det grymt mycket att se och uppleva i Kreta. En vacker dag åker jag nog dit igen. Antagligen provar jag något nytt ställe i Kreta då det är så stort och åker jag till samma område så blir det nog endast en vecka. Precis lagom och då känner man till allt. Jag tyckte det var perfekt där vi bodde för barnfamiljer. I stort sett hade alla restauranger lekplatser till barnen så föräldrarna kunde äta i lugn och ro. Och go mat i massor så aldrig All inclucive när du åker dit säger jag. Bara meningslöst!
Sen måste jag tillägga hur trevlig Linas blogg är och att nu efter semester så förstår jag det här med semester och kan inspireras på ett helt annat sett av att läsa en reseblogg. Tror jag levde i förnekelse innan då jag inte riktigt fått känna på det här med att resa. Dessutom var man ju lite rädd för det okända och hade ingen aning om hur lätt det är att faktiskt överleva i ett annat land. Att det faktiskt bor och överlever människor i andra länder ha ha. Jag menar glömmer man ta med något så har dem ju också affärer där!

Tack för att jag fick lägga några ord eller många ord ha ha …

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *