Sea World Resort & SPA

 Vår första semester tillsammans med Oscar gick ju till Sea World Resort & SPA i Side, september 2010 när Oscar bara var 11 veckor. Och vi gillade verkligen det hotellet / resorten väldigt mycket! Anläggningen var fantastisk med allt som fanns till barn och massor av god mat på alla måltiderna och precis vid stranden. Nu har jag fått några frågor om resorten;

Hej!
Jag, min man och vår snart 6 åriga dotter kommer att åka till Turkiet och bo på Sea World restort & spa. Nu funderar jag om det finns mycket ”utanför” hotellet att göra eller se?
Hur är vädret i början av oktober!?

Tack för en trevlig blogg! / Cissi

Tyvärr så fanns det inte så mycket att göra utanför resorten, vi var faktiskt knappt utanför hotellet, vi tog någon kort prommis utanför hotellet bara och shoppade lite. Det fanns en liten marknad eller vad man ska kalla det för, lite affärer och kolla i och några små massage ställen samt ett internet café som jag besökte 😉 Men resorten har faktiskt allt man kan önska när man reser med barn. Vattenlandet för barn var riktigt stort  & roligt, barnaktiviteter och sen närheten till stranden oxå.

Till och med Oscar 11 veckor var på mini disco nästan varje kväll och kvällsshowerna 😉 Sen sov han riktigt bra om nätterna då!

Vädret i Turkiet i början av oktober brukar vara ungefär som svensksommar värme. Med andra ord bra väder. Vi diskuterade faktistk Turkiet på jobbet igår och Turkiet är verkligen en av de solsäkraste destinationerna under hela sommarhalvåret i Europa. Jag själv har bara varit i Turkiet i slutet av maj / början av juni och då har temperaturen legat på ca 27-30 gr på dagarna och sen kanske runt 20 på kvällarna, så ibland har jag haft en kofta på mig. I september när vi var där med Oscar var det VARMT ca 30-35 grader på dagarna och ca 25 gr på kvällarna. Så åker ni ca 1 månad senare än oss kan jag tänka mig att dagstemperaturen ligger på ca 23-26 gr på dagen? Och sen runt 18-20 på kvällen. Jag dubbelkollade med VING´s medeltemperaturer för Turkiet som säger att oktober har en medeltemperatur på 26 gr på dagen, 15 på natten och 24 gr i havet och 9 soltimmar, vilket låter helt underbart. Så jag tror det är en mycket bra tid att resa med barn 🙂 Ha en skön semester, trots att det är långt kvar!

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *