Nya passregler till Turkiet

Turkiet säsongen har ju precis dragit igång och nytt för i år är att passet måste vara giltigt minst 6 månader när ni reser dit. Tidigare har det nog bara varit 3 mån tror jag. Så var uppmärksam och kolla era pass i god tid innan ni ska ut och resa. Vore ju tråkigt om passet inte är giltigt så länge och ni inte får resa in i landet…

20140415-205640.jpg

Artikel ifrån Aftonbladet.

Turkiet är ju verkligen ett underbart och barnvänligt land att resa till. Oscar har ju redan hunnit resa dit fyra gånger, då har vi rest till barnvänliga Side och vem vet kanske blir det en resa dit i år igen?!

20140415-205856.jpg

Jag minns så väl för ca 8 år sen när jag skulle åka till Cypern och mitt oss var sönder typ ett par mm och incheckningsdamen rev sönder mitt pass och sa att det här passet kunde jag inte resa på till Cypern och fick snabbt åka till passpolisen på Arlanda på morgon kvisten och göra ett nytt tillfälligt pass… Så jag hann precis med flyget till Cypern den morgonen…. Efter det så förvarar jag alltid mitt / våra pass i plastfickor och vårdar dem varsamt… Dubbelkollar även allas giltighet på passet. Ex makens pass går ut i slutet av året. Men vi hann resa på det nu till Thailand innan det är 6 mån kvar…

Är du noggrann och kollar era pass innan ni reser?

Spana också in

4 kommentarer

 1. Är alltid noga med att kolla familjenä pass, både giltigheten och att de är hela. Jobbar som resesäljare och sitter själv och repeterar för mina kunder om vikten av att gå igenom passen, så skulle ju bli lite pinsamt om man själv missade 😉
  Men får ofta höra av kunder bär vi poängterar att de ska vara giltliga i minst 6 månader efter hemkomsten att kunderna inte verkar ta det på allvar. Skrattar bort med ett – men jag har ju rest så här i sååå många år…
  Får se om de lyssnar lite bättre nu när mer info går ut.

 2. Det var tre månaders giltighetstid tills i fredags. Har en bra resebokare på Ticket som mailade mig om det i måndags. Fick i panik åka till Västerås och göra nya på kvällen. Här i Eskilstuna är det bara tidsbokning, fanns inte en ledig tid på 2,5 vecka och vi åker 5 maj… Kram

 3. Ja, det gäller att ha ordning på sina grejer!

  Ska du till Sparadiset ikväll? Jag inser att det är omöjligt för mig att hinna. Vi måste fixa inför påskmiddagen vi ska ha hemma hos oss imorgon. Eftersom jag jobbar på dagen imorgon hinner jag inte fixa och handla då så det måste ske ikväll. Trist men man kan inte gå på allt! Hörs på mail?

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *