Spindlar på ett flygplan ???

Jag fick en fråga om spindlar eller insekter ombord på ett flygplan;

”Hej! Nyss upptäckte jag en STOR spindel i köket! Denna vinter har jag ofta haft besök av sådana bestar (det sägs att de bor i källaren året om hu)! Det fick mig att fundera på hur ni skulle hantera en situation i en flygplanskabin om det kom in en spindel, fluga eller en geting. Om det finns folk med fobi ombord skulle man ju kunna få en riktigt kaosartad situation alteranativt en farlig situation om någon exempelvis är allergisk mot getingar! Slår du som flygvärdinna ihjäl alla kryp som kommer ombord eller hur löser man sånt? MvH Johanna Ps. Hur gör du själv med otäcka kryp som getingar, flugor och spindlar? Dödas dem med flugsmällan (har du en sån förresten:)?) eller är du så snäll (och modig) att du fångar dem levande å bär ut dem:)? Och har du några tips på hur jag ska bli av med köksspindeln som trakasserat mig i köket i en vecka så är jag enbart tacksam! MvH Johanna”
 
Hej Johanna!
 
Kul med en så annorlunda fråga. Om jag ska vara helt ÄRLIG så har jag aldrig sett en spindel eller geting ombord på ett flyg…. Tänk dig vad mycket avgaser det är på en flygplats, alla flygplan som landar och lyfter, så det är nog inte så många insekter som överlever det och det blåser oftast en hel del på flygplatser oxå. Så jag har tyvärr ingen erfarenhet av det.
 
Dock har en och annan liten mini fluga kommit ombord ibland, men de är ju inte direkt farliga och jag har heller aldrig mött någon passagerare som har varit rädd för en fluga?!
 
Så jag tror absolut inte du behöver vara orolig OM du ska ut och flyga i alla fall 😉
Jag har personligen heller ingen insekts fobi på något sätt, men jag kan ju inte påstå att jag gillar getingar…i somras klev jag på en geting och det gjorde grymt ont och kliade sjukt mycket i flera dar efter på geting betet, men jag blev inte allergisk eller så!
 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *