Flyga utomlands med bebis?

Jag har fått ännu fler frågor som jag passar på att svara på. Jag kan säkert gissa att flera av er läsare undrar samma sak?! 😉

”Hej! Jag är gravid i v26 och är beräknad till i slutet av mars. Det är första barnet så det blir verkligen en ny värld som öppnar sig. Min fundering är, du som jobbar som flygvärdinna och verkar ha rest mkt med din Oscar, hur är det att flyga och resa med en 2/3 månaders baby? Är det inte lite tidigt?
Min svärmor fyller 50 och svärföräldrarna vill gärna att vi alla ska åka på en resa ihop, men jag vet inte..
Nu lutar jag mer mot nej. 
Har du några tips? Är det många som flyger med så små? Fungerar det bra?
Tack på förhand!
 Mvh
 Camilla

 Vad jag har lärt mig när jag började flyga, jobba som flygvärdinna, för snart 7 år sen och utbildade mig då, så kan man flyga med ett spädbarn 2 veckor efter barnet är fött om barnet inte har några skador och mår helt bra. Jag skulle personligen rådgöra med en läkare INNAN jag ska ut och flyga för första gången, så allt är ok med den lilla bebisen. Så man inte drar iväg bara . .  .
 
Det jag dock kan känna i efter hand är väl att man kanske bör vänta åtminstone 1 månad så man hinner lära känna bebisen och få in lite rutiner innan man åker iväg utomlands på semester. Jag minns vi åkte iväg till min familj i Dalarna när Oscar var ca 2v och det var nog i alla fall lagomt, att få vara hemma i 2v och hinna landa med det nya livet, sova lite och komma in i bra rutiner med barnet.
 
Vår första utlandsresa med Oscar planerade vi till mitten av september innan Oscar föddes, då vi inte ville boka den innan han föddes så vi visste att allt gick bra med honom, förlossningen och att jag själv mådde bra.
 
Han skulle födas i början av juli 2010 men kom 2v för tidigt….så vi hade tänkt att resa med honom när han var 2-2,5 månad borde vara ok iaf 🙂 Vi väntade faktiskt ända tills han var ca 1,5 månad innan vi bokade resan och bokade då ett lyxigt all inclusive hotell så vi slapp tänka på något annat än att bara ta hand om honom och oss själva 🙂 Vi ville göra det enkel för oss 🙂
 
Oscar och jag på Arlanda innan hans första flygtur, 11 veckor gammal 🙂
 
Flygresan gick hur BRA som helst. Jag ammade honom start och landning och sen sov han eller bara satt i mitt knä och tittade på folk under den 4h flygresan till Turkiet. Så det var absolut inga problem, han var super nöjd 🙂
 
Jag tycker absolut att man kan resa med en 2-3 månaders bebis 🙂 Men som sagt man ska nog vänta med att boka innan barnet är fött, så man vet att bebisen mår bra och kan flyga.
 
Jag har en nära vän som planerade en Thailands resa när deras andra barn var 3 månader nu i vintras, men han fick kolik deras son, så de bestämde sig för att inte resa iväg med 2 barn, en 1,5 åring och en 3 mån pga av detta….och man vet ju inte i förväg om barnet får kolik och då kanske det inte är så roligt att lägga ut en massa pengar på en resa. .  . Nu vill jag inte vara negativ….men man kan ju inte förutspå i förväg hur barnet kommer att vara….därför jag menar att man hellre bör boka resa efter barnet har kommit.
 
 
Oscar älskade även att bada i poolen trots att han var så liten 🙂 Det positiva var oxå att han sov ju väldigt mycket på dagarna, så jag & min man fick verkligen semester och kunde ligga i solen båda två ca 4-5h per dag = LYX 🙂
 
Så kan man och orkar, passa på att res innan barnen blir så rörliga 😉 Om ni ska resa med Svärföräldrarna låter ju det extra lyxigt, då får ni säkert massa barnvakt oxå 😉 Så passa på 😉
 
Maila gärna mig om ni har fler frågor på lina_g80@hotmail.com  så svarar jag på de i den mån jag kan 😉
 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *