Allergier när man reser!

Något som är väldigt vanligt här i Sverige är att vi har diverse allergier mot exempelvis nötter, mejeriprodukter, gluten, diverse maträtter mm mm

Det är något som är relativt ovanligt när man kommer utomlands. Eller man märker inte av det på samma sätt som i Sverige. Nuförtiden när man ex beställer mat ombord på flyget så kan du oftast beställa specialmat direkt, alltifrån vegetariskt till glutenfritt 🙂

Har man allvarliga allergier så rekommenderar jag starkt att ta med de mediciner som hjälper mot den allergi, bär ALLTID med dig den eller till dina barn. Har man ett läkarintyg att man måste ha en viss medecin så får man alltid ta med den genom säkerhetskontrollen. Res aldrig utan din medecin nära till hands. Det innebär kort och gott att alltid ha den i handbagaget, om olyckan är framme . . .

Ni kan även finna lite bra information om ni exempelvis är allergisk mot nötter här !

Jag var själv väldigt allergisk när jag var liten framför allt mot nötter, men jag blev bara allergisk när jag åt nötter, aldrig av lukten av nötter, men är man det är det extra viktigt att ha med sina medeciner då till exempel i Thailand är ju nötter med i var och varannan maträtt 😉

En av mina favoriträtter i Thailand, Phad Thai med massor av nötter på 😉

Spana också in

1 kommentar

  1. Oh fy för att vara allergisk! Jag hade en vän som jag gick sminkskolan ihop med som var jätte jätte allergisk mot nötter. När jag hade ätit en Marabou kokos så fick hon en jättereaktion. Det måste vara så jobbigt att behöva tänka på! 🙁 Helst med barn. Man får vara glad så länge ingen av oss utvecklar någon allergi!

    Vad roligt att det var lyckat i onsdags! Ja på söndag ska vi till Loppis event. Vad roligt! Hoppas att jag får träffa dig där, vore kul att ses IRL!

    Kram o trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *