Semester i januari?!

Jag har fått flera förfrågningar vart man ska resa exempelvis i januari OM man inte vill flyga så långt eller länge och vill ha bra väder:)

 Kanarieörarna är ju ett otroligt populärt resmål på vintern och bara ca 6h i flygresa. Då skulle jag  främst välja  södra Gran Canaria eller södra Tenerife och sen ett riktigt barnvänligt hotell 🙂 Klimatet brukar ju vara varmt där då. Jag har bott på Tenerife 2 vintrar, dock är det nästan 10 år sen när jag jobbade som reseledare, men minns att det var som svensk sommar värme på dagarna, dock lite kyligare på kvällarna…..

Alternativet är ju att resa till Egypten oxå, där det är sol & varmt och oxå bara drygt 5h i flygresa, men där kan det oxå vara lite svalare på kvällarna. Jag var där i januari 2001 och då var det kalas väder på dagarna, men riktigt kyligt på kvällarna faktiskt 🙂 Riktigt ökenklimat 🙂

Gran Canaria, Tenerife och Egypten vet jag har många barnvänliga hotell att resa till medan man oxå kan resa till exempelvis Azorerna, Kap Verde öarna och Madeira vintertid, men de är ju inte lika stora resmål, så spana in utbudet ordentligt för barn innan du reser dit. Det skulle nog jag inte prioritera högst upp på min lista 😉

 

Jag drömmer redan om en ny resa och funderar vart vår vinter resa skall gå…..vi har inte bestämt till 100 % att det blir en vinter resa men jag HOPPAS 🙂 Vi har i alla fall kommit fram till att det inte blir någon mer långresa detta året, i så fall i januari eller mars 2012 🙂

Här kan ni frestas av VING´s REA på vinternsresor 😉 Jag är sjukt sugen att boka nåt nu……men maken vill avvakta lite, då han nyligen börjat på ett nytt jobb 😉

Playa Amadores på södra Gran Canaria som är grymt härligt på vintern och sommarn såklart 😉

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *