Celebrity Silhouette 

Härom dagen hade jag den stora äran att få gå ombord  på lyxkryssningsfartyget Celebrity Silhouette.  Ni vet min förkärlek till resor och att kryssa är verkligen det optimala sättet för att se så många resmål som möjligt på så kort tid som möjligt och kunna äta och dricka gott på olika restauranger under samma tak.

Jag fick en upplevelserik rundvadringd på fartyget och ska dela med mig av mina favoriter ombord.

Fotograf; Marlene Rindå

Fartyget är 315 meter lång och har kapacitet för ca 2800 passagerare man får direkt en känsla för lyx och det är fäscht, rymligt och har många valmöjligheter både till aktiviteter och restaurangval.

Poolområde 


Högst upp på båten finns ett mysigt poolområde med en större pool och fyra bubbelpooler. Här hade jag utan problem kunnat tillbringat mina dagar på en kryssning i Medelhavet eller i Karibien. Vilken dröm att ligga på en solsäng och blicka ut över havet.


Fotograf; Marlene Rindå.

SPA Bredvid Poolområdet fanns fartygets SPA och inomhus pooler för den som hellre önskat att bada inomhus och se ut över havet eller horisonten. Där fanns även ett hälsocafé som serverade nyttigare alternativ. Ni vet ju min förkärlek till SPA så här skulle jag gärna tillbringa mycket tid.

The Lawn Club 


Högst upp ute på deck på The Lawn Club hade de ett välskött område med en riktig gräsmatta. Här fanns mysiga soffgrupper och dessa gigantiska stolar att njuta i vid härligt väder.

Bibliotek 


Fartyget har till och med ett bibliotek. Hur mysigt ser det inte ut att sitta här och läsa en bok.

Hytterna 


De flesta hytterna ombord på Celebrity Silhouette är antingen balkonghytter eller utsideshytter, vilket är att föredra när man reser på en kryssning så man kan se ut vart man är någonstans.

 

BufférestaurangenVi fick under vårt besök äta middag på bufférestaurangen, som ingår i priset i all-includive.

Det var en gigantisk buffé med mat från världens alla hörn. Jag älskar när det finns salladsbufféer. Även när de gör din sallad precis som du vill ha den. Jag beställde en Cesar sallad med lax och extra dressing – så god.

Till varmrätt blev det både mexikanska och indiska rätter. Två av mina favorit kök. Men det fanns det mesta du kan önska på en buffé. Pizza, pasta, sallader, grytor, vegetariska alternativ, stekt kött, kyckling, fisk ja U name it.


Efterrätterna var verkligen to die for. Jag kunde inte heller låta bli deras egna glass och desserten var lika goda som fina.

Café al Bacio 


Godaste kaffet på båten hittar man på mysiga Café al Bacio.

Shopping 


Självklart har de även shopping ombord och flera exklusiva butiker. Jag blev såklart direkt kär i den här snygga klänningen från Michael Kors.

 

A la carte restauranger

Fartyget har ett flertal exklusiva a la carte restauranger som inte ingår i all-inklusive ombord. Men för ca 50 dollar / per person kan man äta en riktigt lyxig a la carte middag. De olika restaurangerna var väldigt fint inredda och hade olika teman på menyerna, alltifrån grill- till fiskerestauranger.Marlene,  jag, Peter och Diana. 

Vi var ett litet men trevligt gäng som fick denna exklusiva fartygsvisning.

Detta kryssningsfartyg kryssar i Östersjön i några månader nu innan det beger sig av till Medelhavet i höst och sedan vidare till Karibien i vinter.

Nästa gång jag kliver ombord på ett lyxkryssningsfartyg hoppas jag att det är på riktigt, för en kryssning i Medelhavet eller i Karibien som jag drömmer om.

Har du varit på lyxkryssning någon gång? Om vad tyckte du? 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *